Unu: ultrapameten električni skuter, ki ga upravljaš z aplikacijo

Unu
Zadnjič posodobljeno: :

Unu je električni skuter, ki prihaja iz Berlina – v sodelovanju s podjetjema LG in BOSCH so letos predstavili drugo generacijo električnega skuterja, ki je tokrat barvitejša in pametnejša.

Druga generacija električnega skuterja Unu ima podobo vitkega in opazno obarvanega skuterja – opremljen je z modernimi “gadgeti”, med katerimi najdemo digitalni ključ, navigacijo in zaščito proti kraji. Praktično neslišen elektromotor so prispevali pri podjetju BOSCH, ki požene skuter do 45 km/h. V tem primeru nam tako ni potrebno opravljati dodatnega izpita za A kategorijo.

Odstranljivo in prenosno baterijo lahko polnimo na navadni gospodinjski vtičnici, v sedmih urah pa bo baterija polna in imela dovolj energije za do 50 kilometrov dolgo pot. V primeru, da imamo dve bateriji, se ta razdalja poveča do 100 kilometrov.

Unu lahko prevaža dve osebi, ker pa je elektromotor vgrajen v zadnje kolo, ima pod sedežem dovolj prostora za dve čeladi in dve bateriji. Poleg tega boste našli še prostor za spravilo dokumentov, telefona, ključev in še česa.

Unu
Unu

Podjetje Unu je bilo ustanovljeno leta 2013 in že od samega začetka svojega obstoja išče trajnostne rešitve za prihodnost mobilnosti, le to pa jih je postavilo med prve pri prodaji električnih skuterjev na nemškem trgu. K hitremu napredku je pripomoglo spremljanje živahnega prometa v kitajskem Pekingu in ostalih gosto naseljenih metropolah.
Skuter so razvili v sodelovanju s podjetjema BOSCH in LG, kar prispeva h kombinaciji atraktivnega “hardwarea” in inovativnega “softwarea”.

Skuter uporablja svojo aplikacijo, preko katere lahko preverimo njegovo lokacijo in stanje baterije. Na integriranem zaslonu lahko spremljamo napotke za navigacijo, v primeru kraje pa preko aplikacije poiščemo mesto, kjer se skuter nahaja. Preko aplikacije je omogočen tudi zagon skuterja v obliki digitalnega ključa. Aplikacija in funkcije so na voljo brezplačno, lastnik pa se sam odloči, katere bi želel uporabljati in katere ne. Posodobitve bodo potekale preko aplikacije in oblaka.

Unu
Unu

Pobiranje prednaročil za električni skuter Unu so se že pričele, na voljo pa je 7 vpadljivih barv in elektromotorji z močjo 2-, 3- ali 4 kW. Življenjska doba baterije znaša med 7 in 10 let, preračunan strošek polnjenja za 100 prevoženih kilometrov pa naj bi znašal 1 evro.

Cena druge generacije skuterja Unu se giblje med 2799 in 3899 evri. V prednaročilu nudijo še nekaj dodatnih ugodnosti, v obliki popustamotoristične čelade in še nekaj drugih bonbončkov.

Galerija: Unu

Dodatne Informacije

Več informacij:
unumotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Peugeot 308: francoski šarm v Golfovem razredu