fbpx

Danes je mednarodni dan golega vrtnarjenja: na vrt “au naturel”

Na mednarodni dan golega vrtnarjenja izruvajte plevel, posadite rožice in obrežite živo mejo … “au naturel”. Verjetnost, da se boste pri tem umazali bolj kot običajno, je večja, a namen je popolnoma čist – mednarodni dan golega vrtnarjenja namreč spodbuja sprejemanje svojega telesa in golote na nespolni način.

Da danes praznujemo dan golega vrtnarjenja, se lahko zahvalimo aktivistoma Marku Storeyju in permakulturistu Jacobu Gabrielu, ki se zavzemata družabno goloto nespolnega tipa. Prvi mednarodni dan golega vrtnarjenja je potekal leta septembra 2005, leta 2007 so ga prestavili na prvo soboto v maju. Dogodek nima nobene politične konotacije, temveč spodbuja k pozitivnemu sprejemanju samopodobe.

A pazljivo! To, da vrtnarite goli, lahko morda zmoti vaše sosede, zato poskusite najti kotiček, kjer boste na samem. Sicer golote zakon v Sloveniji izrecno ne prepoveduje, kot prekršek pa se smatra razkazovanje spolnih organov na javnem mestu, ki bi pri drugih vzbujalo zgražanje.


https://www.instagram.com/p/BmWOVD_AdAN/


https://www.instagram.com/p/BidB1E1hCBw/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!