fbpx

Danes je svetovni dan prijateljstva: močne fotografije, ki pokažejo, kdo so PRAVI prijatelji

Danes je svetovni dan prijateljstva: močne fotografije, ki pokažejo, kdo so PRAVI prijatelji

Predlagamo vam, da se v nadaljevanju današnjega dneva dogovorite za srečanje s svojimi najboljšimi prijatelji. 30. julij je namreč svetovni dan prijateljstva!

30. julij ni le navaden torek, pač pa mednarodni dan prijateljstva, ki ga obeležujejo po vsej Zemlji – eden najmlajših praznikov se uradno praznuje šele od leta 2011, kar je glede na pomen prijateljstva v svetu nadvse nenavadno.

Pristno prijateljstvo ni pomembno le zaradi popestritve prostega časa. Po izsledkih raziskave, ki so jo opravili na ameriški univerzi Michigan State University, to naj bi prispevalo tudi k izboljševanju zdravstvenega stanja. V primerjavi z družinskimi odnosi pa naj bi v večji meri pripomoglo k višanju ravni sreče.

Prijateljstvo traja večno.
Prijateljstvo traja večno.

Dobre prijatelje je težko najti, zato velja tiste, ki vam brezpogojno stojijo ob strani, obdržati. Mednarodni dan prijateljstva je več kot odlična priložnost za to, da se spomnite na vse, ki vam že dolgo olepšujejo vašo življenjsko pot. Še preden se dogovorite, da se boste dobili in proslavili vaše prijateljstvo, vas prepuščamo prijateljskim fotografijam, ob katerih se vam bo naježila koža.

Galerija: Mednarodni dan prijateljstva

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!