fbpx

Einfache Rezepte für leckere Suppen, die Sie an kalten Tagen aufwärmen

Preprosti recepti za okusne juhe, ki te bodo ogrele v hladnih dneh.

Der Herbst ist für die Zubereitung verschiedener köstlicher Gerichte reserviert. Dies ist die Zeit, in der eine Vielzahl von Gemüse und Obst zur Verfügung steht, aus denen Sie echte Herbstgerichte zubereiten können. Sie können sich dieses Mal wohl keine deftige Suppe mehr vorstellen?

Če prisegate na bolj tradicionalne recepte, sta potem tu dva zelo preprosta recepta za česnovo in cvetačno juho. Tisti, ki ste željni Herausforderungen, pa poskusite pripraviti juho z arašidovim maslom, ohrovtom in sladkim krompirjem.

Česnova juha

ZUTATEN:

  • ein Löffel Butter
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 glavi česna (od 12 do 15 strokov)
  • velika šalotka
  • 1/4 čajne žličke čilija v prahu
  • Meersalz
  • schwarzer Pfeffer
  • žlica belega vina
  • zelenjavna jušna osnova
  • svež timijan in peteršilj
  • 2 Kartoffeln

VORBEREITUNG:
Neoluščene stroke česna razdelite po pekaču, po njih posujte sol in prelijte žlico olja. Pekač pokrijte s folijo in ga postavite v pečico. Česen naj se peče toliko časa, dokler ni mehek. Ko se česen ohladi, mu odstranite kožo.

V loncu stopite maslo in mu dodajte žličko oljčnega olja. Oluščite še preostali česen in stroke dodajte v lonec. Vsem sestavinam v loncu dodajte narezano šalotko, ščepec morske soli, črni poper in čili. Tri minute jih mešajte, nato popolnoma znižajte temperaturo kuhalne plošče in pustite sestavine, da stojijo približno 30 minut.

Ko česen v loncu postane rjav, dodajte belo vino, na kocke narezan krompir, 700 ml jušne osnove, zelišča, morsko sol in česen, ki ste ga spekli v pečici. Vse skupaj kuhajte 15 minut, dokler se krompir ne zmehča. Vse sestavine vlijte v mešalnik, ko nastane kremasta juha, jo vrnite v lonec in po potrebi dodajte še jušne osnove, soli, vina, zelišč ali popra.

Cvetačna juha

Cvetačna juha
Cvetačna juha

ZUTATEN:

  • 1 glava česna
  • 4 Esslöffel Olivenöl
  • sol in sveže mlet črni poper
  • 2 cvetači
  • Zwiebel
  • 5 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • Thymian
  • Lorbeerblätter
  • 1/2 skodelice smetane

VORBEREITUNG:
Česen razrežite, stroke postavite v folijo na pekač in jih polijte z oljem. Česen začinite s soljo in poprom. Folijo dobro zaprite in postavite na eno polovico pekača. Na drugo polovico pekača postavite na kose razrezano cvetačo. Po njej polijte dve žlici olja, začinite jo s soljo in poprom. V pečici sestavine pecite toliko časa, dokler cvetača ni mehka, česen pa rjavkast. Česen naj se po 30-minutni peki v pečici ohladi, nato pa ga oluščite.

Razrezano čebulo popecite na oljčnem olju. Dodajte ji jušno osnovo, timijan in lovorjev list. Ko začnejo sestavine vreti, zmanjšajte toploto kuhalne plošče. V osnovo dodajte pečeno cvetačo in česen. Naj vse sestavine zavrejo, nato pa jih mešajte, dokler cvetača ne začne razpadati. V mešalniku vse sestavine dobro zmešajte, da nastane kremasta juha.

Juha iz arašidovega masla s sladkim krompirjem in ohrovtom

ZUTATEN:

  • 2 Esslöffel Olivenöl
  • eine halbe Zwiebel
  • 1 jalapeno paprika ali pekoča paprika
  • 2 Knoblauchzehen
  • 3 sladka krompirja
  • 400 ml paradižnikove omake
  • 400 ml Kokosmilch
  • 2 Tassen Wasser
  • ein Teelöffel Salz
  • čajna žlička karija ali kurkume
  • 1/2 skodelice sesekljanih arašidov
  • 1/4 skodelice arašidovega masla
  • listi ohrovta

VORBEREITUNG:
V velikem loncu segrejte oljčno olje, dodajte čebulo, česen in pekočo papriko. Sestavine pražite, dokler se ne zmehčajo. Sestavinam dodajte sladek krompir, paradižnikovo omako, kokosovo mleko, vodo, začimbe in arašide. Kuhajte, dokler krompir ni mehek. Sestavinam dodajte arašidovo maslo in ohrovtove liste. Mešajte in kuhajte tako dolgo, dokler ne dobite kremaste juhe.

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.