fbpx

Dizajn, ki posnema naravo: interaktivni gigantski makovi cvetovi

Design, ki posnema naravo

Izraelski arhitekturni biro HQ Architects se je domislil odličnega dizajna, ki posnema naravo – to so čudovite ulične svetilke v obliki gigantskih makovih cvetov, ki zacvetijo, ko se pešci postavijo pod njih!

Izraelski arhitekturni biro HQ Architects je oblikoval odličen dizajn, ki posnema naravo – set uličnih svetilk, spominjajočih na makove cvetove, ki zacvetijo v interakciji s pešci in javnim prevozom. Mogočni rdeči cvetovi, ki so bili nameščeni v središče Jeruzalema kot del prizadevanja občine za izboljšanje urbanega prostora, zacvetijo, ko se pešci postavijo pod njih.

Design, ki posnema naravo
Design, ki posnema naravo

Čez dan cvetovi mimoidočim ponujajo senčno zavetje, ponoči pa jim osvetljujejo pot, ki je tako varnejša in prijetnejša. Gre za vsega skupaj štiri velikanske rože, visoke 30 metrov stojijo, ki stojijo na jeruzalemskem trgu Vallero in se odpirajo ter zapirajo glede na to, ali se jim ljudje približujejo oziroma se od njih oddaljujejo.

PREBERITE ŠE: Antlos – Airbnb za nastanitve na ladjah

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.hqa.co.il

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.