fbpx

Divje ali počasno? To tvoj način hoje odkriva o tvojem spolnem življenju

Divje ali počasno ? To tvoj način hoje odkriva o tvojem seksualnem življenju

V preteklosti je veliko študij dokazalo, da obstaja razlika med vaginalnim vrhuncem in tistim, ki ga ženska doživi ob stimulaciji "gumbka" – v tej študiji pa je raziskovalce zanimalo, ali je možno iz načina hoje odkriti, kakšno je tvoje seksualno življenje, in sicer, ali si (že) spodobna doživeti vaginalni vrhunec.

Včasih je veljalo prepričanje, da je ženski vrhunec nepotreben in le spremljevalni pojav brez konkretnega namena –, a neštete raziskave so te srednjeveške ideje ovrgle. Ženski vrhunec naj bi namreč prispeval k fizičnemu in psihičnemu zdravju, k intimi med partnerjema, imel pa naj bi tudi vlogo pri lažji zanositvi.

Ženska lahko doživi (najmanj) dve različni vrsti vrhunca, ki se med sabo razlikujeta tudi v svojih nevrofizioloških mehanizmih. Orgazem ob draženju “gumbka” je pogostejši in poznan večini žensk, vaginalni vrhunec pa je za mnoge veliko težje dosegljiv. Izhajajoč iz tovrstnih podatkov, je raziskovalce te študije zanimalo, ali lahko o spolnem življenju, in sicer zmožnosti doseganja vrhunca, kaj izvedo o tebi tudi iz načina tvoje hoje.

Seksologi so pravilno ugotovili ali je udeleženka že doživela vaginalni orgazem.
Seksologi so pravilno ugotovili ali je udeleženka že doživela vaginalni orgazem.

K sodelovanju so povabili 16 udeleženk, med katerim je polovica že doživela vaginalni orgazem, polovica pa še nikoli. Udeleženke so morale prehoditi 100 metrov. Seksologi so na podlagi videoposnetka hoje ocenili, ali menijo, da so ženske že doživele vaginalni vrhunec ali ne. V zelo velikem številu primerov (tako velikem, da verjetno ne gre za naključje) so zgolj na podlagi tega posnetka pravilno ugotovili, katera udeleženka ga je že doživela. Te udeleženke naj bi imele hojo, ki je bolj fluidna, čutna in neblokirana!

Pri tem je potrebno imeti v mislih, da je raziskava vključila zgolj 16 udeleženk, zato ugotovitev ne moremo posplošiti na vso populacijo – raziskovalci študje so tudi opozorili, da dejstvo, da ženska še ni doživela vaginalnega vrhunca, ne pomeni, da tega ne more doseči … povsem verjetno je, da še ni imela dovolj zadovoljujočih spolnih izkušenj.

Veliko žensk lahko doživi vaginalni orgazem s pravilnim partnerjem in s pravilnim pristopom do spolnosti.
Veliko žensk lahko doživi vaginalni orgazem s pravilnim partnerjem in s pravilnim pristopom do spolnosti.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ncbi.nlm.nih.gov

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!