Skandinavski dizajn oblikovalca Jonasa Wagella

Skandinavski dizajn sega v začetek 19.stoletja, zares pa se je uveljavil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je javnost prepričal s svojo praktičnostjo. Danes je minimalizem v trendu že več kot 50 let. Tradicionalno je skandinavski dizajn povezan s čistimi in preprostimi rešitvami, funkcionalnostjo in demokratičnim pristopom. In tak pristop uporablja tudi švedski oblikovalec Jonas Wagell, ki je oblikoval minimalistično zofo in fotelj.

Švedski oblikovalec Jonas Wagell je za dansko blagovno znamko Normann Copenhagen oblikoval minimalistično linijo pohištva Swell. Prvotno je oblikoval trosed, danes pa njegova kolekcija skandinavskega dizajna vključuje tudi dvosed in fotelj. Linije so enostavne in okrogle. Pravi skandinavski dizajn spominja na obliko kruha med procesom vzhajanja. Zajetna naslonjala za roke in ukrivljeni podloženi sedeži se bohotijo in nam zagotavljajo udobje in sproščeno posedanje. Naslonjala za roke in hrbet izgledajo enako okrogla in kot celota delujejo neustavljivo privlačno. Zofa in fotelj se od tal dvigujeta na majhnih jeklenih nogicah.

Oblika fotelja spominja na obliko "kruha".  Foto:http://www.normann-copenhagen.com/
Oblika fotelja spominja na obliko “kruha”. Foto:http://www.normann-copenhagen.com/

V kolekciji najdemo različno paleto barv, od svetlih do nevtralnih tonov.

Swell trosed.
Swell trosed. <em< Foto: Normann-Copenhagen

Več fotografij fotelja skandinavskega dizajna švedskega oblikovalca Normana Wagella si oglejte v galeriji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
IKEA je naredila manjšo trajnostno hiško s 17 kvadrati, ki je videti fantastično!