fbpx

DJI FPV: DJI na novo opredeljuje, česa so pravzaprav zmožni droni

DJI FPV je "first-person-view" dron!

Da-Jiang Innovations ali preprosto DJI, kot nam je tudi bolj znan, je trenutno največji proizvajalec brezpilotnih letal ali dronov na svetu, s približno 70-odstotnim tržnim deležen. In kljub svoji prevladi v industriji, tehnično podjetje s sedežem v Šenzenu nikoli ni poskušalo izkoristiti segmenta t.i. "first-person-view" način letenja drona oziroma letenja drona iz prve roke. Vendar pa prvič v svoji 15-letni zgodovini DJI to z dronom DJI FPV spreminja.

DJI je predstavil novi dron – DJI FPV. Hibrid tradicionalne izkušnje letenja v t.i. načinu “first-person-view” in kinematografske kamere, ponuja tudi GPS, senzorje za izogibanje oviram, možnost lebdenja na mestu, zaviranje v sili in vračanje domov. Vključen je tudi sprejemni sistem ADS-B za opozarjanje na leteče predmete v bližini.

“DJI na novo opredeljuje, česa so droni zmožni. In ker letos praznujemo svojo 15-letnico, želimo počastiti to dediščino inovacij, tako da na novo definiramo, kakšen let je mogoč z DJI FPV,” je dejal Ferdinand Wolf, kreativni direktor pro DJI Europe. “DJI FPV, ki poleti iz škatle, združuje najboljšo razpoložljivo tehnologijo za hibridni dron. Lahko leti kot dirkač, lebdi kot tradicionalni dron, pospešuje kot doma narejen projekt in se ustavi hitreje kot kateri koli drugi dron. DJI FPV omogoča svetu, da izkusi vznemirljivo letenje z brezpilotnikom, ne da bi vas tehnologija prestrašila ali pa vam vzela ure in ure za gradnjo sistema iz nič. Komaj čakamo, da ga bo svet poskusil.”

Kamera z 1/2,3-palčnim senzorjem z 12 MP in s 150-stopinjskim vidnim poljem (FOV) je nameščena na enoosnem podstavku. Lahko zajame posnetke 4K/60p ali 1080p/120p in do 4-krat počasnejše posnetke. V istem letu je mogoče posneti fotografije in video posnetke. DJI uporablja elektronsko stabilizacijo slike RockSteady, s čimer prepreči uničenje posnetka, ko dron leti z veliko hitrostjo. Sistem je sicer opremljen z DJI-jevo tehnologijo OcuSync 3.0, ki omogoča 10 km dosega, dvojne frekvence in hitrost prenosa 50 Mbps.

DJI-jev ekosistem izdelkov FPV vključuje dron, daljinski upravljalnik, očala FPV V2 in krmilnik gibanja, ki omogoča, da dron posnema gibanje vaše roke. Uporabniki si lahko skozi očala v skoraj realnem času z visoko ločljivostjo in nizko zakasnitvijo ogledajo, kaj vidi dron.

Let si lahko tako ogledate na različne načine: na standardni način HD z nizko zakasnitvijo, na način, kjer aktivirate visoke hitrosti sličic za bolj kinematografski videz, da se zakasnitev signala in pa na način občinstva, kjer povežete do osem dodatnih očal.

Obstajajo tudi trije različni načini letenja, odvisno od ravni spretnosti.

Običajni način pilotom omogoča delovanje, če so aktivirani vsi senzorji za zaznavanje ovir. Dron bo samodejno upočasnil ali ustavil, preden bo lahko trčil v predmet. V tem načinu je največja hitrost 50 km/h.

Športni način ponuja nekatere možnosti dinamičnega gibanja, skupaj z nekaterimi ključnimi varnostnimi lastnostmi. Še vedno bo lebdel na svojem mestu, vendar se senzorji za izogibanje oviram ne bodo aktivirali. Dron lahko potuje do 97 km/h in v dveh sekundah pospeši od 0 do 100 km/h.

Ročni način je najnaprednejši način, ki ga priporočamo šele, ko se z dronom DJI FPV dodobra spoznate. Senzorji za lebdenje in izogibanje oviram so onemogočeni, čeprav funkcija zaviranja v sili še vedno deluje. DJI je tako ustvaril aplikacijo Virtual Flight, ki pilotom pomaga, da se pripravijo na ta način, ki omogoča, da dron obračate in ga vrtite. Najvišja hitrost v tem primeru znaša 140 km/h.

Obstaja več možnosti za nakup drona DJI FPV. Standardna kombinacija FPV je na voljo za 1.349 evrov in vključuje dron, daljinski upravljalnik 2, očala FPV V2 in eno baterijo Intelligent Flight. Komplet Fly More vključuje dve dodatni bateriji Intelligent Flight in namensko polnilno postajo (doplačati boste morali za 279 evrov). Krmilnik gibanja se prodaja ločeno po ceni 149 evrov.

Znižano za 350,00 EUR DJI FPV Combo - First-Person View Drohne Flycam...

Zadnja posodobitev 2022-09-24 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Dodatne Informacije

dji.com

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!