fbpx

dm tek za ženske 2022: letos z dodatno kategorijo dm trail tek

Foto: Anže Malovrh

Odlična novica za vse ljubiteljice in ljubitelje teka! Težko pričakovani dm tek, letos že 16. po vrsti, bo potekal v soboto 11. junija 2022 v ljubljanskem parku Tivoli. Tokrat še večji in še boljši, z veliko novostmi in presenečenji ter predvsem nepozabnim druženjem, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

Tradicionalni dm tek je že davno prerasel okvire športne prireditve in postal sinonim povezanosti, prijateljstva, dobre zabave ter druženja, letošnji pa obljublja kar nekaj novosti in presenečenj.

Na največjem tekaškem dogodku bodo poleg kategorije teka za ženske zopet tekli naši najmlajši tekači in sicer v kategoriji Oskarjev tek. To pa še ni vse – z nami letos tečejo tudi moški!

Foto: Anže Malovrh

Poleg tradicionalnega dm teka za ženske v kategorijah 5 km in 10 km, ki sta namenjeni zgolj ženskam, pa se bo možno prijaviti tudi na posebno kategorijo dm trail tek. V tej kategoriji se bodo lahko preizkusili predvsem moški, seveda pa ste k prijavam vabljene tudi pripadnice nežnejšega spola. dm trail tek je kategorija razgibanega teka po brezpotju, na katerem so vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin glavne značilnosti. Razgiban teren, vzponi in spusti – vse to so izzivi, ki jih boste deležni na približno 3,2 kilometrov dolgem terenu in kjer boste lahko še dodatno preizkusili svojo moč in zmogljivost. Število mest v tej kategoriji je omejeno, zato povabite svojega fanta, moža, brata, znanca ali prijatelja, naj se prijavi čimprej!

Foto: Anže Malovrh

Prijave in nakup kart za 16. dm tek so se odprle z 29. marcem 2022, oboje pa lahko opravite na spletni strani tekzazenske.si ali v vseh dm prodajalnah po Sloveniji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!