fbpx

Recept: čebulna juha

Foto: Zarahome

Čebulna juha je ena izmed najbolj preprostih, obenem pa tudi najbolj nasitnih juh. Njena priprava je hitra in preprosta, okus pa naravnost fantastičen.

Čebulna juha

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 6 paradižnikov
  • 4 stroki česna
  • kozarec rdečega vina
  • 4 čebule
  • 1 žlica origana
  • 1 l jušne osnove
  • žlici olivnega olja
  • 2 rezini kruha
  • 200 g naribanega sira po izbiri

Navodila

  1. Paradižnik narežete z nožem, čebulo sesekljate na velike kocke, česen sesekljate.
  2. Čebulo prepražite na malo olivnega olja, da karamelizira, nato dodajte česen ter narezane paradižnike in kuhajte na zmernem ognju približno 3 minute. Nato dodajte rdeče vino in pustite, da alkohol izhlapi.
  3. Dodajte jušno osnovo na rahlem ognju kuhajte toliko časa, da se vsebina zmanjša na polovico, ter da postane jušna osnova bolj gosta. Dodajte sol, poper in origano.
  4. Pripravite kruhke, ki jih boste postregli ob juhi. Na rezine dodajte nariban sir in pečete 4 minut, ter nato pokapajte z olivnim olje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!