fbpx

Dobrodelna prireditev Life Ball v znamenju Vrta naslade

Foto: Life Ball

Tudi letos bo konec maja dunajska prestolnica središče ene največjih dobrodelnih prireditev na svetu za boj proti aidsu Life Ball. Rdeča nit 22. edicije tega ekstravagantnega spektakla bo tokrat »Vrt naslade«, pred mestno hišo pa jo bo odprlo sto debitantskih plesnih parov, med njimi tudi homoseksualni par.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Rathausplatz, Dunaj
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 90 do 160 evrov

Letošnji, že 22. Life Ball, ki slovi po ekstravaganci, glamurju in dobrodelnosti, bo zaznamoval “Vrt naslade”, je napovedal organizator Gery Keszler. “Naslada lahko uniči ali spodbuja, ljudi ovira ali jih spodbudi iti preko svojih meja. Tako tvorita obe plati naslade tudi metaforo Life Balla v lovljenju ravnotežja med življenjem in smrtjo,” je ob predstavitvi smernic za letošnje kostume pojasnil Keszler, ki je navdih za Vrt naslade dobil v najznamenitejšem istoimenske umetniškem delu slikarja Hieronimusa Boscha.

Ruth BRAUER, Greg LOUGANIS, Fergie, Gery Keszler, Sir Elton John, Bill CLINTON Foto: Andreas Tischler
Ruth BRAUER, Greg LOUGANIS, Fergie, Gery Keszler, Sir Elton John, Bill CLINTON Foto: Andreas Tischler

Dve uri trajajoča slovesnost na trgu Rathausplatz pred dunajsko mestno hišo vsako leto privabi več kot 40 tisoč obiskovalcev in mednarodnih predstavnikov medijev, je brezplačna, se bo pa skoraj štiri tisoč izžrebanih imetnikov vstopnic lahko zabavalo tudi v notranjosti mestne hiše. Slovesnost na trgu je sicer, kot rečeno, brezplačna, medtem ko vstopnina na zabavo v notranjosti mestne hiše za obiskovalce z masko znaša 90 evrov, za ostale pa 160 evrov.

Life Ball 2013  Foto: Jürgen Hammerschmid
Life Ball 2013 Foto: Jürgen Hammerschmid

Poleg množice radovednežev pa vabilo na prireditev z veseljem sprejmejo tudi številne mednarodne zvezde in politiki, ki se bodo tokrat na predvečer Life Balla udeležili še dobrodelnega Gala koncerta v Burgtheatru z naslovom Red Ribbon Celebration Concert, kjer bo med drugim nastopila tudi operna diva Anna Netrebko. To bo že tretji tovrstni dobrodelni koncert na predvečer Life Balla, ki ga svetovno znani igralci popestrijo še z literarnim večerom. Razočarana gospodinja Marcia Cross, Andrea Jonasson, Elisabeth Orth, Ben Becker in Cornelius Obonya bodo prebirali odlomke literarnih del na teme solidarnost, humanost in družbena toleranca.

Organizatorji, ki zbrana sredstva vsako leto namenijo fundaciji Billa Clintona za boj proti aidsu in želijo s prireditvijo podirati tabuje ter preprečiti družbeno stigmatizacijo obolelih za virusom HIV, so še sporočili, da bo na spektaklu nastopil tudi latino zvezdnik Ricky Martin, modno revijo pred mestno hišo pa bo priredila Franca Sozzani, urednica italijanske revije Vogue.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.