Dobrodošli na krovu letala Donalda Trumpa

Predelan Boeing 757-200: privatno letalo Donalda Trumpa

Ameriški mogotec in bodoči ameriški predsednik Donald Trump si lahko privošči marsikaj. Vas zanima, kako je videti notranjost njegovega razkošnega zasebnega letala Boeing 757-200, vrednega 90 milijonov evrov? Ogledate si ga lahko v videoposnetku in fotogaleriji. Kaj lahko se zgodi, da bo nekega dne pristal tudi na brniškem letališču, če se Donald in Melania Trump odločita obiskati Slovenijo.

Sprehodite se po luksuznem letalu Donalda Trumpa, kontroverznega milijonarja, ki je postal 45. predsednik ZDA in Slovenijo postavil na svetovni zemljevid.

Donald Trump bo svoje privatno letalo, ki mu pravijo kar Air Force Don, kmalu zamenjal za predsedniško letalo Air Force One.
Donald Trump bo svoje zasebno letalo, ki mu pravijo kar Air Force Don, kmalu zamenjal za predsedniško letalo Air Force One.

Bodoči ameriški predsednik je več kot 90 milijonov evrov vredno letalo Boeing 757-200 kupil leta 2011 po tem, ko je prodal svoje prejšnje letalo, Boeing 727. Kaj lahko se zgodi, da bo z njim pristal na brniškem letališču, čeprav bo v tem primeru verjetno priletel v predsedniškem letalu Air Force One, ki pa po luksuzu gotovo zaostaja za njegovim.

Trumpov Boeing 757-200.
Trumpov Boeing 757-200

Pozlačeno letalo, ki ga je Trump kupil od soustanovitelja Microsofta Paula Allena in ga preuredil po svojem petičnem okusu, je pravi luksuzni hotel v zraku.

Z letalom se redno vozi tudi Melania Trump.
Z letalom se redno vozi tudi Melania Trump.

Ponaša se namreč s kinodvorano, jedilnicami, VIP-prostorom, kopalnicami, pisarnami, sobami za goste, spalnicami (vsaka ima svoj hišni kino) in glavno spalnico, okrašeno z zlato svilo. Pri opremljanju Trump res ni štedil z denarjem. Zlate pipe in umivalnik v kopalnici iz marmorja ter zaponke na varnostnem pasu, prekrite s 24-karatnim zlatom, so zgolj smetana na vrhu torte te palače v zraku. Da je v njem vsa najnovejša elektronika, ni treba posebej poudarjati.
https://youtu.be/ilOtnqxolRM
Letalo sprejme 43 potnikov, ki imajo na sedežih lasten avdio- in videosistem. Ko je Trump z njim priletel na obisk k Obami v Belo hišo, je letalo prejelo tudi častni vodni tuš (glej zgoraj).

PREBERITE ŠE: Tako bo videti Bela hiša, ko se vanjo preseli Donald Trump


V videoposnetku (glej zgoraj) nam ga razkaže Amanda Miller, nekdanja Trumpova asistentka in udeleženka njegove resničnostne oddaje Vajenec (Apprentice). Vstopite v notranjost prestižnega lepotca ameriškega mogotca in potešite svojo radovednost.

Galerija – na krovu letala Donalda Trumpa, Boeing 757-200:

Trumpov pozlačeni helikopter:

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
GiroMobility: Ljubljana bogatejša za izposojo električni skirojev