Brezmadežna - SNG Maribor
23. sep
Kulturni izbor · odri

Novo sezono mariborske Drame bo otvorila uprizoritev, zasnovana po romanu Colma Tóibína Marijin testament (2012), ki jo je po Tomaževi gledališki viziji oblikovala Livija Pandur s sodelavci. Predstava je hommage gledališkemu geniju Tomažu Pandurju, ki ga je kruta usoda veliko prehitro iztrgala iz našega sveta.

SNG Maribor
SNG Maribor
od 16 € do 22 €

Načrtovano je bilo, da bo novo sezono mariborske Drame otvorila uprizoritev, zasnovana po romanu Colma Tóibína Marijin testament (2012) v priredbi in režiji Tomaža Pandurja. Tomaž se je navdušil nad Tóibínom, enim od najuglednejših sodobnih irskih pisateljev, ki je z romanom Marijin testament humaniziral Kristusovo mater in ji končno podelil lastni glas.
Njegova Marija živi v izgnanstvu in obnavlja spomin na dogodke, ki so privedli do brutalne smrti njenega sina. Ne spominja se ga kot odrešitelja, pač pa kot občutljivega človeka; otroka, ki je živel v času velikih sprememb in pretresov med ljudmi, ki jim ne bi smel zaupati. Marijina legenda bo v uprizoritvi Brezmadežna/Immaculata, ki jo bo po Tomaževi gledališki viziji oblikovala Livija Pandur s sodelavci, prestavljena v intelektualno in emocionalno klimo našega časa.

PREBERITE ŠE: Gledališka premiera: komedija Leonce in Lena v MGL

Zasedba: Dramatizacija in priredba Livija Pandur in Tomaž Pandur, prevod in dramaturgija Livija Pandur, scenograf Marko Japelj, kostumograf Leo Kulaš, sodelavci pri predstavi Branko Jordan, Tibor Hrs Pandur, Edward Clug, Aljoša Rebolj, Andreja Japelj, Boris Benko, Primož Hladnik (Silence), oblikovalka maske Marjeta Borštnar Mimi, oblikovalka svetlobe Vesna Kolarec, lektor Janez Bostič, oblikovalec tona in video opreme Gorazd Vever.

Gledališka premiera 15. september, 2016 Gledališka premiera: komedija Leonce in Lena v MGL 13340290_10208394851282942_1593505593954394225_o 7. junij, 2016 Celovečerna drama Interpretacija sanj Alexandra McQueera Maša Kagao Knez: Momentum – Avenija ujetih trenutkov 28. maj, 2016 Maša Kagao Knez: Momentum – avenija ujetih trenutkov Komedija: The Umbilical Brothers - The Rehearsal 18. maj, 2016 Komedija: The Umbilical Brothers – The Rehearsal · · ·