Fake Orchestra
20. dec
Kulturni izbor · glasba

Za ekskluzivni nastop v Cankarjevem domu bodo glasbeniki skupine Fake Orchestra električne inštrumente zamenjali z akustičnimi in nam v desetčlanski postavi z gosti in pevko Ano Vipotnik na čelu predstavili bolj in manj znane ljudske pesmi iz različnih slovenskih pokrajin, seveda v novih oblekah.

do
Cankarjev dom
Glasbeno društvo Etnobeat
20€

Skupino Fake Orchestra je leta 1997 ustanovil Igor Leonardi, kitarist, skladatelj gledališke in filmske glasbe, … Poleg njega so v skupini še pevka Ana Vipotnik, basist Nino de Gleria, saksofonistka Ana Šimenc, trobentač Igor Matković, bobnar Enos Kugler in saksofonist Primož Fleischman. Kdor spremlja slovensko glasbeno sceno, bo hitro uvidel, da gre za same izvrstne glasbene osebnosti, z dolgoletno in bogato glasbeno kariero.

Fake Orchestra rado posluša tako starejše kot mlajše občinstvo, saj v prepletu različnih glasbenih žanrov stare slovenske narodne pesmi naših dedkov in babic zažarijo v pisani sodobni preobleki. Glasba je prijetna mešanica jazza, etna in drugih glasbenih primesi ter gre zlahka v uho. Zvoki italijanskih popevk, brazilske sambe in reggae ritmov se prepletajo z odmevi jazzovskih zimzelenih, afriških ritmov ter z energijo rocka in funka.

Zasedba izjemnih glasbenikov je doslej posnela štiri albume; na zadnjem z naslovom Kud najdemo izključno slovenske ljudske pesmi v radoživih zvočnih podobah, ki jih slikajo pretežno plesni ritmi in jazzovske improvizacije.

 


Kamnik_5 20. december, 2013 V Kamnik prihajajo Alya, 6Pack in Big Foot Mama Rambo na Sutjesci 20. december, 2013 Rambo Amadeus v Kinu Šiška TONY NOVO 2012 SREDNJA - Copy 18. december, 2013 Božični koncert Tonyja Cetinskega v Ljubljani 4Love Gospel 17. december, 2013 Gospel skupina 4Love gostuje v Murski Soboti · ·