1966914_10152282105159876_1688034984_n
24. apr
Kulturni izbor · glasba

V Kinu Šiška se bodo slovenski glasbeniki poklonili nedavno preminulemu Tomažu Pengovu. Hommage Pengov se nas bo dotaknil v globino naše duše ter se poklonil velikanu naše glasbe.

Kino Šiška
Kino Šiška
15€

Tomaž Pengov je imel svoj zadnji večji koncert prav v Kinu Šiška. Na isti lokaciji se bodo velikanu slovenske glasbe s svojimi interpretacijami njegovih pesmi poklonili ter spomnili številni slovenski glasbeniki, ki so ga osebno poznali, morda z njim sodelovali ali pa zgolj črpali navdih iz njegove bogate glasbene zakladnice.

Tako bodo nastopili Bogdana Herman, Jerko Novak, Lado Jakša, Borut Činč, Matjaž Sekne, Bojan Drobež, Igor Leonardi, Polona Kasal in Polona Janežič, Bossa de novo, Ana Pupedan, Hulahoop, Jani Kovačič, Marko Grobler, Ksenija Jus, Peter Andrej, Boštjan Narat, Severa, Drago Mlinarec ter Vlado Kreslin.

Kot udeležence koncerta naš čaka ob nakupu vstopnice tudi spominska koncertna brošura, ki jo je oblikoval Matjaž Vipotnik. Slednji je oblikoval ovitek Tomaževe prve plošče Odpotovanja. Tomaževa glasba se nas je vedno dotaknila in se nas tudi vedno bo. Poklonimo se velikanu slovenske glasbe na najboljši možni način. Ob poslušanju njegove glasbe v izvedbi teh, ki ostajamo.

cover_bikofe_event 19. april, 2014 Bikofe predstavlja: MARQUIS HAWKES (D) & JON K (UK) Slika 2_Freemasons 18. april, 2014 Klubska senzacija s skupino Freemasons na Gospodarskem razstavišču carminho-6 17. april, 2014 Carminho s fado glasbo prihaja v Cankarjev dom BassekouKouyateNgoniBa_1 15. april, 2014 Koncert – Bassekou Kouyate s skupino Ngoni Ba v Ljubljani