fbpx

Hommage Tomažu Pengovu

V Kinu Šiška se bodo slovenski glasbeniki poklonili nedavno preminulemu Tomažu Pengovu. Hommage Pengov se nas bo dotaknil v globino naše duše ter se poklonil velikanu naše glasbe.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kino Šiška
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
15€

Tomaž Pengov je imel svoj zadnji večji koncert prav v Kinu Šiška. Na isti lokaciji se bodo velikanu slovenske glasbe s svojimi interpretacijami njegovih pesmi poklonili ter spomnili številni slovenski glasbeniki, ki so ga osebno poznali, morda z njim sodelovali ali pa zgolj črpali navdih iz njegove bogate glasbene zakladnice.

Tako bodo nastopili Bogdana Herman, Jerko Novak, Lado Jakša, Borut Činč, Matjaž Sekne, Bojan Drobež, Igor Leonardi, Polona Kasal in Polona Janežič, Bossa de novo, Ana Pupedan, Hulahoop, Jani Kovačič, Marko Grobler, Ksenija Jus, Peter Andrej, Boštjan Narat, Severa, Drago Mlinarec ter Vlado Kreslin.

Tomaž Pengov Foto: Mišo Čadež
Tomaž Pengov Foto: Mišo Čadež

Kot udeležence koncerta naš čaka ob nakupu vstopnice tudi spominska koncertna brošura, ki jo je oblikoval Matjaž Vipotnik. Slednji je oblikoval ovitek Tomaževe prve plošče Odpotovanja. Tomaževa glasba se nas je vedno dotaknila in se nas tudi vedno bo. Poklonimo se velikanu slovenske glasbe na najboljši možni način. Ob poslušanju njegove glasbe v izvedbi teh, ki ostajamo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.