BassekouKouyateNgoniBa_1
15. apr
Kulturni izbor · glasba

Bassekou Kouyate, malijski virtuoz na ngoniju, nekateri bi mu rekli afriška lutnja, prihaja v Ljubljano s skupino Ngoni Ba.

Cankarjev dom, Ljubljana
Cankarjev dom
14 evrov

Mali. Država polna nasprotij in odlične glasbe. Del te nam bo na koncertu prenesel odlični Bassekou Kouyate s svojo spremljevalno skupino Ngoni Ba, ki je ena od najvplivnejših v zadnjem desetletju, saj več kot odlično sporoča tako mladim v Maliju kot vsem poslušalcem po svetu, koliko življenja in duše vsebuje njihova starodavna glasbena tradicija.

V petih letih je Bassekou Kouyate s skupino Ngoni Ba obredel ves svet ter nastopil na vodilnih prizoriščih od newyorškega Central Parka do Roskilda ter Glastonburyja.

Slovenijo je Bassekou Kouyate že obiskal v sklopu projekta AfroCubism. Tokrat pa nam bo predstavil skupaj s skupino Ngoni Ba svoj tretji album Jamako. Na odru se mu bodo pridružili Amy Sacko na vokalu, Mamadou Kouyate na basovskem ngoniju, Moustafa Kouyate na ngoni baju, Mahamadou Tounkara na tolkalih jabara ter tama ali govorečem bobnu, Abou Sissoko na srednjem ngoniju ter Moctar Kouyate na kalabašu. Malijska glasba uživa svetovni sloves. V sproščenem vzdušju Cankarjevega doma pa jo lahko izkusimo v vsej njeni veličini.

Jinx - The Fotka 11. april, 2014 Mini turneja Jinxov za 20. rojstni dan Slika 3_ELVIS JACKSON live foto Aleksander Remec 2. april, 2014 Elvis Jackson pred izdajo novega albuma z EP-jem Slika_ mum_Smilewound 2. april, 2014 múm – islandska skupina, ob kateri se počutimo sproščeno RufusWainwright_Vibrate 29. marec, 2014 Rufus Wainwright v Ljubljani ·