letak_ambasada_1
19. dec
Kulturni izbor · glasba

Slovenski didžej glasbenik in producent, DJ Umek, ki je v 90. letih preteklega stoletja stopil na sceno kot pionir tehna v Sloveniji ter pri svoji publiki dobil vzdevek “Fotr”, bo nastopil 19. decembra na Kurzschlussu.

GR - kletni prostori Slovenijalesa
Kurzschluss
15€

DJ Umek velja za sinonim slovenskega tehna, a je v začetnem obdobju osvajal tako področje housa kot tehna. Umekova prva Mumps izdaja (2001), pri založbi Tortured (v lasti Billy Nastyja), kjer je združil svojo ljubezen do zgodnje house glasbe in strast do klubskega techna, je slovenskega didžeja popeljala v mednarodno središče dogajanja. Doslej je vrtel že na štirih kontinentih, glasbeno osvajanje ga čaka le še na črni celini.
Na lestvici TOP 100 didžejev in producentov pri najpomembnejši reviji za plesno glasbo DJ Mag se Dj Umek leta 2007 uvrstil na 29. mesto. Letos se je iz lanskega 97. mesta povzpel kar 22 mest in pristal na 75. mestu. Skupaj z zvezdniškimi imeni, kot so naprimer Carl Cox, Jeff Mills in Sven Väth je bil leta 2009 nominiran za prestižno priznanje DJ Awards v kategoriji tehna.

PREBERITE ŠE: Kurzschluss: festival za glasbene sladokusce prihaja 28. novembra

Potem, ko se je lani na večeru svoje založbe 1605 pojavil kot presenečenje večera, se Umek tokrat vrača v Kurzschluss kot headliner. “Fotru” bodo družbo delali še nadobudni talentirani mladci Alex Ranerro, Adoo in Greg Kutnar, ki bodo poskrbeli za večer obarvan v trših ritmih.
Cena vstopnice je 15€, VIP vstopnice pa 35€. Kupite jih lahko na eventim.si.

cover 19. december, 2014 Koncert: Mad Professor za ljubitelje duba v Gali Hali cover 17. december, 2014 Koncert: Lenny Kravitz na Dunaju glasba_1_bryan_adams_3 15. julij, 0800 Nagradna igra: Koncert Bryan Adamsa v Stožicah za (po)poln užitek prazničnih dni disciplina-kitchme 15. julij, 8000 Koncert: Disciplin A Kitschme na ekskluzivnem koncertu v Gali Hali · · · ·