cover
13. nov
Kulturni izbor · glasba

V Cvetličarni bo na veliko veselje vseh fanov skupin S.A.R.S. in Lollobrigida velik klubski koncert omenjenih skupin in to še novembra letos.

Cvetličarna, Ljubljana
Cvetličarna, Ljubljana
18€
Dogodek na Facebooku

S.A.R.S. (Sveže amputirana roka Satrianija), bend ki sta ga leta 2006 v Beogradu osnovala Dragan Kovačević – Žabac in Aleksandar Luković – Lukač, poznamo kot zasedbo, ki je na v naši regiji lansiralo številne uspešnice, ki so jih za svoje vzele različne generacije, kot so Perspektiva, Buđav lebac, To rade, Rakija, Ana, Bojana in Ratujemo ti i ja. Ravno zdaj pa so izdali še videospot za skladbo Dane brojim! Da se je njihova popularnost v zadnjih letih močno povečala priča tudi dejstvo, da pripravljajo svoj prvi veliki samostojni koncert kar v Domu sportova v Zagrebu. Januarja letos so izdali svoj četrti album Ikone Pop Kulture, ki je tako pri občinstvu kot pri kritikih doživel odličen odziv.

Skupino Lollobrigida bi lahko opisali kot disko punk rock, ob katerem lahko plešete in ste dovolj alter, da ste “fancy”. Lollobrigida je tako ultimativni regionalni pop izdelek. Band je pred dvanajstimi leti zasnovala Zagrebčanka Ida Prester. V tem času je Lollobrigida nastopala kot ženski duo ob spremljavi elektro pop matrice na CD-ju.
Leta 2008 so se dekletoma (Ida in Petra) pridružilo še trije Slovenci – Kleemar (Kleemar), Jernej (Psychopath) in David (Werefox). Lollobrigidin zvok je s tem postal trši, publiko pa so začeli osvajati po širši regiji najprej z disco-punk hitom Volim te, kateremu so sledili priljubljeni Ja se resetiram, Bivša cura, Miss Right and Mr Wrong, Moj dečko je gej in drugi.
Danes poleg vokalistk Ide in Petre Lollobrigido sestavljajo še: Marko Ajković – bobni, Damjan Babić – kitara , Ivan Skopulović – klaviature in kitara in Boško Mijušković – bas kitara.

PREBERITE ŠE: Koncert: Triggerfinger novembra v ljubljanski Cvetličarni

Vstopnice lahko kupite v predprodaji v Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija. Cena v predprodaji je 18 evrov, na dan koncerta je cena vstopnic 22 evrov.

4thdimensiongroup_creditjohnbouchet-756x420 11. november, 2014 Koncert: John McLaughlin & The 4th Dimension za vse ljubitelje jazza v Kinu Šiška 2014 Bonnaroo Music & Arts Festival - Day 3 11. november, 2014 Koncert: ekscentrični Jack White novembra na Dunaju unnamed 30. maj, 9600 Dobrodelni koncert čLOVEnija – Umetniki umetniku Indie band Merchandise 30. maj, 0400 Merchandise: post-punk zasedba kmalu v Ljubljani ·