Krog prijateljstva okrog blejskega jezera (Foto: Jošt Gantar)
30. dec
V zraku · dan za

Na predzadnji dan starega leta bodo okrog Blejskega jezera znova poskušali z rokami skleniti krog prijateljstva in z željami pozdraviti prihajajoče leto 2017. Dogodek Krog prijateljstva 2016 se bo odvil že 17. zapored.

Blejsko jezero, različne lokacije
Turizem Bled
brezplačno
Dogodek na Facebooku

V letu 1999 so si na Bledu prvič podali roke v Krogu prijateljstva in poskušali objeti najbolj obiskano in mednarodno slovito slovensko jezero. Od takrat naprej je dogodek prerasel v vsakoletno tradicijo, ki je pospremljena s številnimi prireditvami, glasbenimi nastopi in svetlobnimi predstavami. Posebno očarljivo je, ko udeleženci, ki obkrožijo Bled, prižgejo modre lučke in ustvarijo izjemen prizor. “To je čas za druženje s prijatelji in znanci v družbi klubov in društev Občine Bled,” pravijo organizatorji dogodka.

Moto Kroga prijateljstva 2016 je “Srečo užiti, mir občutiti, prijateljstvo deliti.”

Letos bo pot okrog Blejskega jezera razdeljena na štiri cone. Od 16.00 dalje vas bodo na Mlinem zabavali Veseli Begunjčani, v Veliki Zaki Samuel Lucas z bendom in v Mali Zaki skupina Čuki. Ob 17.30 se boste s pomočjo animatorjev začeli razporejati na poti okoli jezera in ob 18.00 objeli jezero. Ognjemet z jezera bo naznanil začetek prižiganja modrih lučk, ki jih boste dobili v posameznih conah. Po sklenitvi kroga se udeleženci srečate na Praznični promenadi, kjer se boste zabavali s skupino Kingston.

PREBERITE ŠE: Silvestrovanja po Sloveniji 2017 na prostem 

Če vam je pot do posameznih con predolga, se boste lahko tja odpeljali z brezplačnim avtobusom.

Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let 28. december, 2016 Tirna vzpenjača na Ljubljanski grad praznuje 10 let Božični koncert v Cankarjevem domu 25. december, 2016 Veliki božični koncert: Božič v Ljubljani 2016 Božična zgodba z zaposlenimi in živalmi iz živalskega vrta (Foto: ZOO Ljubljana) 25. december, 2016 Božična zgodba in žive jaslice v ljubljanskem živalskem vrtu Dvig  potopljenega zvona na Bledu (Foto: Turizem Bled) 25. december, 2016 Legenda o potopljenem zvonu 2016: na Bledu bodo znova dvignili potopljeni zvon · ·