fbpx

Zagreb znova najboljša božična destinacija v Evropi

Znani so najboljši božični sejmi leta 2017! Največ glasov ljubiteljev božičnih sejmov in potovanj je že drugo leto zapored prejel Zagreb. Ker je tako blizu nas, se le zapeljite tja med prazniki in preverite, kaj ga v božičnem času dela tako posebnega.

Evropa je pozimi prečudovita, še posebno lepo pa je med prazniki, ko se prebudijo božični sejmi in mesta zažarijo v tisočerih lučkah. Če bi radi doživeli najlepši sejem v Evropi, se vam ni treba podati daleč, saj je ta častna titula znova pripadla Zagrebu.

Zagreb je najboljša evropska božična destinacija leta 2017 (Foto: Europeanbestdestinations.com)
Zagreb je najboljša evropska božična destinacija leta 2017. (Foto: Europeanbestdestinations.com)

Za božične sejme je bilo na spletni strani European Best Destination oddanih 188.000 glasov iz 124 držav in Zagreb je s 33.607 glasovi postal najboljša evropska božična destinacija leta 2017.  Sledijo mu Strasbourg (19.242 glasov), Colmar, Aachen, Dunaj, Dresden, Talin, Praga, Budimpešta in Bruselj. Še ena nam bližnja božična destinacija je Gradec, ki je bil izglasovan na odlično 11. mesto. Dvajeseterico zaključuje britansko mesto Manchester. 

Advent v Zagrebu je resnično čaroben

Advent v tunelu (foto: adventzagreb.com)
Advent v tunelu (Foto: adventzagreb.com)

Božična pravljica se letos v Zagrebu odvija od 26. 11. 2016 do 8. 1 2017. Pričakujejo vas Ledeni park (največje drsališče na prostem v tem delu Evrope), božični sejmi na Zrinjevcu, Evropskem trgu in Trgu Bana Jelačića, koncerti popularne glasbe na prostem pod Vzpenjačo (Fuliranje), žive božične jaslice na prostem (Kaptol), koncerti klasične glasbe na Božičnem balkonu (Hrvaško narodno gledališče), Advent v tunelu s 3D-projekcijami na stropu, Božična pravljica na Trgu Bana Jelačića in še bi lahko naštevali.

Božična pravljica (foto:adventzagreb.com)
Božična pravljica (Foto: adventzagreb.com)

Sicer pa je Zagreb res blizu, zapeljite se tja in se prepričajte na lastne oči, kaj je prepričalo Evropejce, da so Zagreb znova izglasovali za najboljšo evropsko božično destinacijo.

Žive božične jaslice (adventzagreb.com)
Žive božične jaslice (Foto: adventzagreb.com)

Dodatne Informacije

Več informacij:
Adventzagreb.com
Europeanbestdestinations.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!