Tako čarobna je Budimpešta v decembru!

Če ste že imeli srečo in ste Budimpešto obiskali, potem veste, da je to mesto pravi evropski dragulj. A zares čarobno je mesto šele decembra, ko v njem žari na tisoče lučk, mimo obiskovalcev pa švigajo osvetljeni tramvaji in trolejbusi. Vse to je v fotografski objektiv ujel fotograf Rizsavi Tamás in tako svetu pokazal vso praznično lepoto madžarske prestolnice. Čudovito, kajne?

Rizsavi Tamás je voznik avtobusa in fotograf. Večino svojega časa tako preživi na ulicah in na avtobusu. Fotografija je zanj način za ovekovečenje tistih najbolj minljivih trenutkov, način za primerjavo starega in novega, spomin na dni, ki jih ni več, in način za razkrivanje čarobnosti mest. V objektiv je tako ujel Budimpešto, dragulj, ki se še posebej sveti v decembru. “Če imate srečo, boste na ulicah Budimpešte ujeli osvetljena božični tramvaj in trolejbus,” je še dodal Rizsavi.

PREBERITE ŠE: 30 razlogov, zakaj je Laponska, domovina Božička, najlepši kraj na svetu

Budimpešta se decembra resnično spremeni v nekaj čarobnega. Vse luči in svež zimzelen popolnoma prebudijo to zgodovinsko mesto in fotograf Rizsavi Tamás je to skozi te čudovite fotografije tudi dokazal. Če še vedno oklevate z obiskom Budimpešte, potem smo mnenja, da se vam bodo po ogledu galerije vsi dvomi preprosto razblinili.

Galerija – čarobna Budimpešta v decembru

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Teh 7 stvari drugim ljudem nikoli ne smete dovoliti: peto zatrite v kali!