fbpx

Krog prijateljstva na Bledu 2016

Krog prijateljstva okrog blejskega jezera (Foto: Jošt Gantar)

Na predzadnji dan starega leta bodo okrog Blejskega jezera znova poskušali z rokami skleniti krog prijateljstva in z željami pozdraviti prihajajoče leto 2017. Dogodek Krog prijateljstva 2016 se bo odvil že 17. zapored.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Blejsko jezero, različne lokacije
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
brezplačno

V letu 1999 so si na Bledu prvič podali roke v Krogu prijateljstva in poskušali objeti najbolj obiskano in mednarodno slovito slovensko jezero. Od takrat naprej je dogodek prerasel v vsakoletno tradicijo, ki je pospremljena s številnimi prireditvami, glasbenimi nastopi in svetlobnimi predstavami. Posebno očarljivo je, ko udeleženci, ki obkrožijo Bled, prižgejo modre lučke in ustvarijo izjemen prizor. “To je čas za druženje s prijatelji in znanci v družbi klubov in društev Občine Bled,” pravijo organizatorji dogodka.

Moto Kroga prijateljstva 2016 je “Srečo užiti, mir občutiti, prijateljstvo deliti.”

Letos bo pot okrog Blejskega jezera razdeljena na štiri cone. Od 16.00 dalje vas bodo na Mlinem zabavali Veseli Begunjčani, v Veliki Zaki Samuel Lucas z bendom in v Mali Zaki skupina Čuki. Ob 17.30 se boste s pomočjo animatorjev začeli razporejati na poti okoli jezera in ob 18.00 objeli jezero. Ognjemet z jezera bo naznanil začetek prižiganja modrih lučk, ki jih boste dobili v posameznih conah. Po sklenitvi kroga se udeleženci srečate na Praznični promenadi, kjer se boste zabavali s skupino Kingston.

PREBERITE ŠE: Silvestrovanja po Sloveniji 2017 na prostem 

Če vam je pot do posameznih con predolga, se boste lahko tja odpeljali z brezplačnim avtobusom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
Bled.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!