Ustvarjalni sejem
29. okt
V zraku · dan za

Vsak torek se v podhodu Maximarketa zgodi Ustvarjalni sejem, ki s seboj prinese en kup čudovitih ročnih del.

Maximarket, podhod, Ljubljana
Društvo Ustvarjalni svet
Prost vstop

Ročne unikatne izdelke na ogled postavi od dvajset do petindvajset umetnikov, ki ustvarjajo ob torkih v prestolnici pisano umetniško vzdušje. Do sedaj so minili že štirje sejmi, predstavilo se je preko šestdeset ustvarjalcev s svojimi unikatnimi ročno izdelanimi umetninami. Medtem ko so nekateri že malce uveljavljeni, pa se s svojimi idejami predstavljajo javnosti tudi mladi oblikovalci.

Pri tem pa poskrbijo, da tudi najmlajšim ni dolgčas, saj pripravljajo ustvarjalne delavnice, v novembru na temo kaligrafije, izdelave svečnikov s pomočjo reciklaže, kleklanja in oblikovanja polimerne gline. Delavnice so primerne za majhne in velike otroke.

Kot pravijo organizatorji je v teh časih težko prodati svoje izdelke, mnogo ustvarjalcev pa je pričelo z izdelovanjem unikatov ravno zato, ker so izgubili službe: ”S tem, ko so kar naenkrat imeli dovolj časa, so pričeli z ustvarjanjem. Seveda vsi vemo, da je ustvarjanje tudi tolažba – in kaj lepšega si lahko zaželi nekdo, ki je brezposeln, kakor da lahko nekaj evrov zasluži s svojimi unikati. S tem ne bomo rešili brezposelnosti, bomo pa gotovo marsikomu polepšali teden.”

Eva Lucija Kozjak 28. oktober, 2013 Dnevi slovenske neodvisne ilustracije Ukročena elektrika in Nikola Tesla 27. oktober, 2013 Poskusi Nikole Tesle in ukročena elektrika lokali_okusi_kamnika_2 26. oktober, 2013 Tržnica (z) Okusi Kamnika – Podeželje in Eko Čokoljana_3 26. oktober, 2013 Čokoljana – čokoladni sejem v središču Ljubljane · · ·