fbpx

Najboljše aplikacije za glasbenike (2020)

Najboljše aplikacije za glasbenike (2020) bodo pomagale tako začetnikom kot že uveljavljenim glasbenikom.

Spodaj vas čakajo najboljše aplikacije za glasbenike (2020)! 

Dandanes se ogromno glasbe ustvari kar prek računalnika oziroma v dobi vedno zmogljivejših pametnih naprav, tudi kar prek pametnega telefona ali tablice: vse od aplikacij za snemanje, miksanje in urejanje glasbe, pa do aplikacij, ki pomagajo pri bolj pregledni organizaciji nastopov in turnej. Nekatere vas na enostaven način naučijo igrati inštrument, druge pa dovolj izurijo sluh, da uglaševalcev sploh ne boste več rabili. Najboljše aplikacije za glasbenike (2020) podpirajo tako iOS kot Android.

Najboljše aplikacije za glasbenike (2020)

Aplikacija FL Studio Mobile

Program, ki ga pozna marsikateri glasbenik in predstavlja dobro alternativo aplikaciji GarageBand. Gre za tako rekoč prenosno verzijo celovite računalniške izkušnje, ki omogoča ustvarjanje glasbe kar na poti. Ker je združljiva z več operacijskimi sistemi, lahko shranjeno delo dodatno urejamo oziroma z njim nadaljujemo kadarkoli in na katerikoli napravi. Recimo, da smo se nečesa spomnili na poti ter ustvarili posnetek ideje na Androidnem telefonu, doma pa bomo ta isti projekt nadaljevali na računalniku ali tablici. Priročno, kajne?

Aplikacija The Metronome by Soundbrenner

Metronom ni več samo naprava, ki glasbeniku pomaga ohranjati osnovni ritem, vse ostalo pa mora imeti pod kontrolo sam. Napredni metronomi vam lahko sedaj pomagajo tudi pri lovljenju bolj kompleksnih ritmov, oziroma glasbe, v kateri se ritem igranja konstantno spreminja. Točno to med drugim ponuja tale aplikacija. Poleg zvočnega podajanja ritma pa je mogoče dokupiti tudi ročni uri podoben pripomoček Soundbrenner Pulse, ki nam ritem metronoma pošilja prek vibracij ali svetlobnih znakov.

Aplikacija Chromatic Guitar Tuner

Aplikacija Chromatic Guitar Tuner
Aplikacija Chromatic Guitar Tuner

Gre za ena najbolj priljubljenih aplikacij za uglaševanje brenkal. Enostaven vmesnik ne bi smel zmesti nikogar, uglaševanje pa je precej nazorno prikazano. Za ljubitelje klasičnega pristopa aplikacija ponuja tudi virtualne glasbene vilice. Uglasiti je mogoče običajne kitare, bas kitaro, banjo, ukulele, violino, pa še kaj bi se našlo.

Aplikacija Ultimate Guitar

Za učenje inštrumenta je pametno obiskati glasbeno šolo, a ta večine ljudi ne mika, temveč se želijo čimprej naučiti zaigrati katero od znanih pesmi. Ultimate Guitar vas bo recimo naučila igrati kitaro na enostaven in hiter način. Prek fotografij vas bo naučila akordov ter kako morajo biti prsti položeni na kitaro. Dodatni pripomočki vam bodo pomagali, da med igranjem ne boste skočili iz ritma. Vi samo poiščete želeno pesem in že dobite vse informacije, ki jih potrebujete, da jo boste zaigrali.

Aplikacija Perfect Ear

Aplikacija Perfect Ear
Aplikacija Perfect Ear

Kogar pa vseeno zanimajo osnove teorije in bi si glasbe rad lotil bolj poglobljeno, bo v ti aplikaciji našel veliko odgovorov. Predvsem se aplikacija posveča učenju zaznavanja tonov brez uporabe pripomočkov.

Aplikacija Caustic 3

Caustic 3 omogoča kontrolo nad snemanjem, miksanjem ter izpopolnjevanjem zvočnih datotek. Nagnjena je bolj k uporabnikom, ki želijo ustvarjati elektronsko glasbo oziroma veliko pozornosti posvečajo vokalom. Projekt, ki ga ustvarite v aplikaciji lahko pozneje prenesete tudi na računalnik ter od tam z njim nadaljujete.

Aplikacija Soundcloud

Začetki ustvarjanja glasbe niso enostavni. Konkurenca je ogromna, zato je treba lastne izdelke promovirati čimbolj premišljeno. Ko založb še ni na vidiku, lahko svoje pesmi naložite na nekatere od priljubljenih aplikacij in spletnih strani, ki so namenjene odkrivanju novih izvajalcev. Ena takih je SoundCloud, ki uporabniku dovoljuje zastonj nalaganje lastne glasbe. Seveda do neke meje. Potem je potrebno plačati.

Aplikacija Road Trip

Aplikacija Road Trip
Aplikacija Road Trip

Glasbenik, ki se uveljavlja, mora imeti vse pod kontrolo. Tudi načrtovanje svojih nastopov oziroma turneje. V Road Trip si lahko zapisujete vse podrobnosti o poteku turneje in zagotovite, da bodo stroški le-te čim manjši.

Aplikacija Band Mule

Aplikacija Band Mule
Aplikacija Band Mule

Gre za nekakšno privatno virtualno okolje, kjer si člani neke skupine izmenjujejo svoje ideje. Prek Band Mule se lahko med seboj pogovarjate, kujete ideje o naslednjem projektu, singlu, izboru pesmi za nastope in tako dalje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!