Torki bodo rezervirani za Ustvarjalni sejem

Ustvarjalni sejem
Ustvarjalni sejem
Zadnjič posodobljeno: :

Vsak torek se v podhodu Maximarketa zgodi Ustvarjalni sejem, ki s seboj prinese en kup čudovitih ročnih del.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Maximarket, podhod, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Prost vstop

Ročne unikatne izdelke na ogled postavi od dvajset do petindvajset umetnikov, ki ustvarjajo ob torkih v prestolnici pisano umetniško vzdušje. Do sedaj so minili že štirje sejmi, predstavilo se je preko šestdeset ustvarjalcev s svojimi unikatnimi ročno izdelanimi umetninami. Medtem ko so nekateri že malce uveljavljeni, pa se s svojimi idejami predstavljajo javnosti tudi mladi oblikovalci.

Pri tem pa poskrbijo, da tudi najmlajšim ni dolgčas, saj pripravljajo ustvarjalne delavnice, v novembru na temo kaligrafije, izdelave svečnikov s pomočjo reciklaže, kleklanja in oblikovanja polimerne gline. Delavnice so primerne za majhne in velike otroke.

Obiskovalcem bo polepšal dan torkov izlet na Ustvarjalni sejem!
Obiskovalcem bo polepšal dan torkov izlet na Ustvarjalni sejem!

Kot pravijo organizatorji je v teh časih težko prodati svoje izdelke, mnogo ustvarjalcev pa je pričelo z izdelovanjem unikatov ravno zato, ker so izgubili službe: ”S tem, ko so kar naenkrat imeli dovolj časa, so pričeli z ustvarjanjem. Seveda vsi vemo, da je ustvarjanje tudi tolažba – in kaj lepšega si lahko zaželi nekdo, ki je brezposeln, kakor da lahko nekaj evrov zasluži s svojimi unikati. S tem ne bomo rešili brezposelnosti, bomo pa gotovo marsikomu polepšali teden.”

Dodatne Informacije

Vsak torek med 10.00 in 19.00 v podhodu Maximarketa.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čokoljana 2020: največji čokoladni dogodek v Ljubljani se vrača oktobra