fbpx

Dokumentarni film o Janji Garembret: Stena – vzpon do zlata

Film o poti do olimpijskih iger

Med najbolj pričakovanimi filmi prihodnjega leta je zagotovo celovečerni dokumentarec »The Wall – Climb for Gold«, ki spremlja zlato olimpijko Janjo Garnbret v družbi še treh elitnih plezalk med pripravami za nastop v Tokiu 2020. Film, ki so ga snemali več kot dve leti, bo svetovnemu občinstvu predstavljen v začetku leta 2022.

»The Wall« je intimna, čustvena in epska zgodba, ki prikazuje osupljivo potovanje štirih navdihujočih športnic z vsega sveta. Dokumentarni film spremlja elitne plezalke iz ekipe adidas Terrex, ki se dve leti pripravljajo, da bi skozi kvalifikacije prišle na prvo olimpijsko plezalno tekmovanje v zgodovini. Janja Garnbret, ki je tudi osvojila zlato olimpijsko medaljo, Američanka Brooke Raboutou, Japonka Miho Nonaka in Angležinja Shauna Coxsey se na poti do Tokia soočajo z zahtevno sezono tekmovanj in usposabljanj, vsi prvotni načrti pa se jim razdrobijo v prah, ko so olimpijske igre prestavljene zaradi pandemije koronavirusa.

Film je osupljiv in navdihujoč vpogled v življenje olimpijca, ki skozi najintimnejše trenutke vrhunskih športnic razkriva, kaj v resnici pomeni biti človek. The Wall pokaže, kaj je potrebno, da postaneš elitni plezalec. Je tudi dokaz čiste predanosti z neomajno željo po perfekcionizmu in uspehu, ki preizkuša vse elemente človeškega delovanja. Prav vsaka od štirih strastnih in ciljno naravnanih posameznic je na svoji dveletni poti premagala navidezno nepremagljive ovire in osvojila nove, še nikoli videne pristope k plezanju.

Janja Garnbret / Osp

Fascinantna zgodba izpod rok Nicka Hardieja, ki je režiral tudi dokumentarec »Formula 1: Drive to Survive«, vsebuje partituro večkrat nagrajene skladateljice Nainite Desai, ustvarili pa sta jo medijska družba Windfall Films in podjetje Premiere Digital ob podpori znamke outdoor opreme adidas Terrex.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!