fbpx

Domača galerija (“gallery wall”): predlogi za top stenske dekoracije

Si želite popestriti dom in vanj vnesti prijeten čar domišljije? Potem morda razmislite o stenskih dekoracijah v obliki galerije na steni oziroma domače galerije ("gallery wall"), kjer lahko primerno razstavite tudi fotografije in slike, ki imajo sentimentalno vrednost. Za tiste, ki razmišljate o svežem videzu svoje dnevne sobe, hodnika ali kuhinje, smo pripravili nekaj predlogov za domače galerije, ki bodo ustrezali minimalistom pa tudi tistim, ki prisegajo na romantično razkošje.

Kaj odlično popestri dom in ne zahteva več ur dela? Domača galerija (gallery wall)! Lepo razstavljene in izbrane umetnine lahko tako v dolgem hodniku, dnevni sobi, predsobi ali kuhinji pričarajo popolnoma drugačen ambient. Najlepše, kar lahko razstavite, so seveda slike in fotografije, ki imajo sentimentalno vrednost, če pa svojega življenja ne želite kazati vsakemu naključnemu gostu, pa se lahko odločite za razstavo industrijskih umetnin in okrasja.
Za res popolno domačo galerijo na steni morate biti pozorni, da ima celotna galerija skupno tematiko, slike in fotografije pa naj imajo podoben način uokvirjanja. To še posebno velja takrat, ko imate temno ozadje – slike in njihovi motivi v tem primeru izstopijo in se tako vizualno povežejo v celoto.

PREBERITE ŠE: Ikea: zimska praznična kolekcija 2016 je tu!

Domača galerija za minimaliste

Najboljša barvna paleta je nedvomno monokromatska. Za sodoben videz izberite črne in bele umetnine, tanjše okvirje in preproste grafike.

Domača galerija za romantične petičneže

Romantični petičneži posezite po naravnih tonih, ki se med seboj dopolnjujejo: barva breskve, roza, modra in zelena, abstraktne slike rož, viseče dekoracije in okvirji v svetlih, lesnih barvah.

Za navdih si poglejte še nekaj čudovitih domačih galerij, ki smo jih poiskali na družbenem omrežju Pinterest.

Galerija – domače galerije

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!