Domačija Alpine Homestead: oddih v objemu Triglavskega narodnega parka

Foto: Alpine Homestead
Zadnjič posodobljeno: :

V objemu Triglavskega narodnega parka vas čakajo neokrnjena narava, mir, čist zrak in pristen stik z živalmi, ki živijo na posestvu. Dobrodošli na domačiji Alpine Homestead.

Domačija Alpine Homestead je doma v idilični vasici Gorjuše, na višini 950 metrov med Bohinjskim in Blejskim jezerom. Tukaj boste obdani z razkošjem. Ne tistim, ki izvira iz prestižnih materialov, temveč takim, ki ga od nekdaj ponuja narava. Gostoljubno vas bodo sprejeli in vas obdali z občutki domačnosti. Moč narave in tradicije boste začutili v pristnih okusih domačih jedi, v ročno izdelanem pohištvu, na sprehodu v gozdu, ob slikovitih razgledih. Lahko se družite na sončni terasi, berete knjigo na gugalnici ali spoznavate živali na posestvu.

Foto: Booking

Vseh šest tematsko opremljenih apartmajev pripoveduje posebno zgodbo o tradicionalnih obrteh, ki so del kulturne dediščine na Gorjušah. Tukaj so prostoren Kmečki apartma, primeren za družbo ali družino, Železarski apartma s pridihom tradicije, ki očara, Planšarski apartma, ki poskrbi za najbolj pristno podeželsko izkušnjo na domačiji, Tesarski apartma z razgibano razporeditvijo, Zeliščni apartma s pridihom nežnosti za oddih v dvoje in pa Lovski apartma, ki ustvari prijetno atmosfero za dva. Pohištvo so ročno izdelali lokalni mojstri, zato se v vsaki sobi čutita spoštovanje tradicije in domačnost. Kot gostje lahko uporabljate tudi skupno kuhinjo, dnevno sobo in druge skupne prostore na posestvu. Sprostite se lahko v zasebni finski in turški savni ter si privoščite masažo po naročilu. Po športnih aktivnostih si boste lahko utrujene noge spočili s prijetno vodno masažo.

Foto: Booking

Trebuščke boste tukaj napolnili s pristno, naravno, kakovostno in preprosto hrano. Dan se začne z obilnim zajtrkom, ko se miza šibi pod izbranimi mlečnimi in mesnimi izdelki, marmeladami, sveže pečenim pecivom in drugimi dobrotami. Čez dan pa iz kuhinje zadiši po znanih domačih jedeh, ki pričarajo toplino doma.

Lepota Triglavskega narodnega parka vas bo zagotovo navdihnila za aktivnosti v naravi. Sprehodite se po gozdu, osvojite okoliške hribe in si odmerite svojo mero adrenalina. Tudi miren večer ob topli peči ali pogovor z domačini sta doživetji, ob katerih začutite lepoto in gostoljubje, značilna za Gorenjsko.

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam za 1. maj (2021): Najlepši butični hoteli v goriški regiji