Nove serije za maj 2021, ki jih komaj čakamo!

... in tri odlične serije, ki se vračajo z novimi epizodami

Foto: Netflix
Zadnjič posodobljeno: :

To so nove serije 2021, ki prihajajo na male ekrane v maju.

Upamo, da bo morda končno prišel pravi pomladni čas za vikende v naravi, zagotovo pa bomo med tednom našli čas za sprostitev tudi ob odličnih (novih) serijah pretočnih velikanov, kot so Netflix, Amazon Prime Video in HBO GO. Še posebej, ker nam ta mesec prinašajo številne zanimive novosti, ki smo jih komaj čakali. Zbrali smo serije, ki jih komaj čakamo in okoli katerih se že dviga prah!

Jupiter’s Legacy (2021– )

Netflix se vrača v svet superjunakov še z eno serijo. Jupiter’s Legacy temelji na knjigi Marka Millerja in Franka Quitita in sledi prvi generaciji superjunakov, ki so svojo dobili moč v 30. letih prejšnjega stoletja. Čas je, da svoja pooblastila predajo mlajšim, torej svojim otrokom, ki jih niti najmanj ne zanimajo stvari, ki jih počnejo njihovi starši. V seriji igrajo Josh Duhamel, Ben Daniels, Elena Kampouris, Mike Wade, Leslie Bibbb in drugi.

Serijo lahko na Netflixu spremljate od 7. maja.

Halston (2021– )

Ryan Murphy niza hit za hitom, Halston pa je njegova najnovejša serija. V vlogi modnega oblikovalca, ki je v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja prodrl na svetovno modno sceno, bo Ewan McGregor. Zgodba nas vrača v čas ustvarjanja njegove luksuzne znamke in njenega vzpona, v čas, ko se je vsak dan družil z zvezdniki, kot je Lisa Minelli, in spoznaval modni svet. Ko pa njegovo podjetje prevzamejo korporativni podjetniki, se mora potruditi, da na modni sceni upraviči svoje ime.

Serija prihaja na Netflix 14. maja.

The Underground Railroad (2021– )

Serija, postavljena v 1860, sledi temnopolti Cori (Tako Mbedu), ki želi s pomočjo »podzemne železnice« – metafore in dejanske železnice – pobegniti s plantaže v Georgi. Za režijo je poskrbel Barry Jenkins (Mesečina, Šepet nežne ulice), pri seriji pa sodelujejo tudi pogosti Jenkinsovi sodelavci, kot so producent Adele Romanski, DP James Paxton, skladatelj Nicholas Britell in urednik Joi McMillon.

Serija prihaja 14. maja, ogledali si jo boste lahko na Amazon Prime Video.

1971: The Year That Music Changed Everything (2021)

Foto: Apple TV+

Priznani ustvarjalec dokumentarnih filmov Asif Kapadia je režiral in produciral dokumentarno serijo o prelomnem letu v glasbeni zgodovini. Leto, v katerem so skupine in izvajalci, kot so Aretha Franklin in The Rolling Stones, kraljevali v glasbenem svetu, in so vzhajajoče zvezde začele utrjevati svojo kulturno zapuščino, pa se je dotaknilo tudi številnih drugih vidikov življenja.

Serija bo na sporedu od 21. maja, ogledali si jo boste lahko na Apple TV+.

Solos (2021)

Foto: Amazon

Amazonova najnovejša antologijska serija je zbirka sedmih epizod, ki so večinoma zgrajene okoli ene zgodbe. Večina med njimi se tako osredotoča na znanstvenofantastični napredek ali močne premisleke o tem, kaj lahko prinese prihodnost. V seriji igrajo Uzo Aduba, Nicole Beharie, Morgan Freeman, Anne Hathaway, Anthony Mackie, Helen Mirren, Dan Stevens in Constance Wu, režirali pa so jih David Weil, Sam Taylor-Johnson, Zach Braff in Tiffany Johnson.

Serija bo na Amazon Prime Video na sporedu od 21. maja.

Panic (2021– )

Foto: Amazon

Adaptacija knjižne uspešnice Lauren Oliver prihaja na male ekrane. Zgodba je postavljena v mesto Carp v Teksasu, kjer srednješolci med seboj tekmujejo v nevarni igri Panic. Serija doseže vrhunec, ko ti ugotovijo, da je letošnja nagrada večja kot kdaj koli prej, vendar pa bo tudi pot do zmage veliko bolj brutalna kot v preteklih letih.

Serija prihaja na Amazon Prime Video 28. maja.

Serije, ki se vračajo z novimi deli

Who Killed Sara (2021– )

Serija Who Killed Sara se je brez prevelike promocije in napovedi pojavila konec marca in osvojila številne gledalce po svetu. Druga sezona v ospredje postavlja Alexa, ki se zdaj pripravlja na maščevanje sestrine smrti, saj je našel odgovorno osebo. Vendar tudi njegova sestra ni bila to, kar je mislil, poleg tega pa se bo mora v drugi sezoni soočiti z resnico o lastni družini.

Nova epizode prihajajo na Netflix 19. maja.

Terapija (In Treatment, 2008–2021)

Z emmyjem nagrajena dramska serija se vrača s četrto sezono. Dobitnica emmyja Uzo Aduba igra pronicljive in empatično terapevtko dr. Brooke Taylor. Nova različica serije je postavljena v današnji Los Angeles, Brooke pa tokrat zdravi raznolik trio bolnikov, ki jim pomaga pri soočanju z različnimi sodobnimi težavami, kot so svetovna pandemija in nedavne večje družbene in kulturne spremembe.

Nove epizode vas od 24. maja čakajo na HBO GO.

Lucifer (2016– )

Pred nami je tudi zadnja sezona genialne serije Lucifer. Zgodba sledi Luciferju, ki se znajde na življenjski prelomnici, potem ko se njegov oče ali Bog spusti na zemljo, da bi živel običajno, človeško življenje. Drugi del pete sezone črne komedije in drame bo zaokrožil zgodbo o Luciferju Morningstarju, hudiču, ki je nezadovoljen s svojim položajem v peklu in se na samem začetku serije odloči, da bo zapustil svoj imperij, da bi odšel v Los Angeles in odprl svoj nočni klub.

Nove dele si lahko na Netflixu ogledate od 28. maja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!