Dovolj je, ne bom se več opravičevala!

Vem kdo sem.

Foto: Envato

Ne skrbi me več, kaj si drugi mislijo o meni in mojih dejanjih! Imam mehko srce. Močne vrednote. Nikoli se ne obrnem stran. Ne delim ljudi na črne in bele, na leve in desne. Zame so vsi samo ljudje. Vsi čutimo.

Verjamem vase in to je vse, kar je pomembno. Nehalo me je skrbeti, kako drugi ljudje gledajo na moja dejanja.

Če me nekdo ne razume, ker se v določenih situacijah postavim na prvo mesto, ne za njih. Mi je vseeno. Njihovo mnenje name ne vpliva. Ne več.

Ne živim svojega življenja zato, da bi ugajala komur koli okoli sebe. Ampak, se trudim ugajati sebi.

Nimam petletnega načrta. Imam samo načrt. In vem, da bodo ti cilji doseženi, ker vsak dan naredim korak naprej do njih.

Ne bom se obremenjevala s stvarmi in določenih trenutki, ker vesolje je nepredvidljivo. Nihče ga ne more nadzorovati in mu ukazovati.

Živela bom svoje življenje! Foto: Christopher Campbell / Unsplash

Vem, da se bo trdo delo, ki sem ga vložila vase, v svojo kariero obrestovalo. Ne skrbi me več za stvari, ki niso odvisne od mene. Skrbijo me samo stvari, ki so v moji moči.

Nehala sem se opravičevati in iskati načine, da bi se razumela z vsemi. Ne bom odšla iz življenja nekoga, razen če imam dober razlog za to. Nikoli ne bom strupena, ampak bom odšla iz življenja ljudi, s katerimi nimamo skupnih poti, niti kamenčka na njej.

Z nekaterimi ljudmi se takoj ujameš, Z drugimi se spopadaš. Ne bom se borila za ljudi, ki jim nisem prioriteta, ki jih ne zanimam. Lahko mislijo, kar mislijo. To ni moja stvar. To ni moj problem. To ni pokazatelj moje vrednosti.

Nekateri dnevi so namenjeni počitku in polnjenju. Drugi uživanju v tišini. Uživala bom v trenutkih, namesto da bi jih poskušala napolniti z motnjami. V redu je, da imam čas zase.

Veliko bolje se počutim, odkar sem se nehala opravičevati in skrbeti za druge. Stres je odšel. Življenje je lepše. Spet živim! Ne bom se opravičevala, ker sem našla svoj mir!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!