fbpx

Draga moja, močnejša si, kot si misliš!

Foto: Andrey Zvyagintsev / Unspalsh

Tole je namenjeno vsaki ženski! Vsaki ženi, teti, vsaki babici, vsaki prijateljici, vsaki neznanki. Rada bi vam povedala, da veste, da ste močnejše kakor si mislite! Lahko premagate vsak strah in odpravite vsak dvom. Ne obstaja ovira, ki je ne bi mogle premagati! Močnejše ste, kot ste si kdaj predstavljale.

Res je, ženske imamo veliko pričakovanj. Veliko zgodb se splete v naših mislih. Trenutkov, ki si jih želimo.

To, da smo ženske, ni le naše, moje, tvoje telo ali oblačila, ki jih nosimo. To ni etiketa. To je um, moč, način obnašanja.

Naj ti povem, draga moja, močna si.

Močna si, ker si neodvisna. Močna si zaradi svoje vztrajnosti, vere v dobro, pozitivnosti. Močna si, ker se nasmehneš, ko ti nič ne gre od rok. Močna si, ker vedno vstaneš, ko padeš na poti življenja. Preživiš vse padce, ki ti jih pripelje življenje, ker veš, da imaš v sebi moč, da greš preko njih.

Si ženska, ki ne dovoli, da bi jo svet opredelil, ampak si sama krojiš pot. Ni vedno enostavno, ampak ne obupaš. Vztrajaš. Upaš.

Močna si, ker druge postavljaš na prvo mesto, ker zaupaš nekomu svoje srce le zaradi tega, ker ga imaš rada, čeprav ga ne poznaš dobro. Verjameš v dobro v ljudeh.

Močnejša si, kot si misliš.

Močna si! Foto: Joey Nicotra / Unsplash

Ne poslušaj ljudi, ki pravijo, da je ranljivost in čustvenost šibkost. Ne poslušaj jih, ko govorijo, da je odpuščanje znak šibkosti ali, da si šibka, samo zato, ker si ženska.

Tvoje srce, tvoje misli, tvoja duša sijejo z odpuščanjem, ljubeznijo, potrpežljivostjo in ranljivostjo – in vse to te dela močno. Močnejšo, kot si misliš!

Naj ti takšni ljudje ne ohladijo srca. Ne dovoli, da ti preprečijo, da bi bili nasmejana, srečna in sijoča ženska.

Če te ne razumejo z dvignjeno glavo in brez povišanega glasu – odidi. Bodi to, kar si. Ne dovoli jim, da te spremenijo.

Ne pretvarjaj se, da si nekdo, samo zaradi tega, da bi bila všeč drugim. Nikoli. Bodi to, kar si, takšna si najlepša. Tedaj zasiješ v vsej svoji lepoti. Lepa in močna si, točno takšna, kakršna si.

Bodo trenutki kaosa. Trenutki, ko boš jokala. Trenutki, ko te bo bolela duša. A sčasoma boš zaradi vseh teh izkušenj spoznala, da bolečini vedno sledi svetloba. In da si ti tista, ki se vedno pobere ne glede na situacije in gre z vzdignjeno glavo naprej.

Ker si močna, tako zelo močna. In svet bi bil dolgočasen brez tebe.

Naj ti moj objem, draga moja ženska, nariše na obraz čudovit nasmeh!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!