fbpx

Slaščičarna Lolita Eipprova med top 5 na svetu

Ljubljanska slaščičarna Lolita med svetovno elito

Foto: Studio Triiije

Prvotni slaščičarni Lolita v Filipovem dvorcu se je konec julija pridružila nova Lolita na Eipprovi v Ljubljani. Slednja je po izboru Dezeen Awards uvrščena v elito petih lokalov na svetu z najbolj trajnostno oblikovano notranjostjo, ki združuje umetnost, notranjo opremo in kulinariko v harmoniji s trajnostjo.

Prostor so z izjemno širino zasnovali v butičnem arhitekturne biroju Triiije. Umetnik Jaša Mrevlje Pollak je ustvarili unikatno oblikovan prostor, ki se igra z vsemi čutili. Vsak drobec prostora je zgodba zase, za njegovo oblikovanje pa so uporabili v večini recikliran material. V edinstvenem prostoru so izpostavljene opeke, tla in stene so surove in imajo nedodelan videz, na novo je uporabljen parket ter keramične ploščice na steni. Trajnostni pristop pa je viden tudi skozi vintage skodelice za kavo ter krožnike, v katerih strežejo dobrote.

Dodatne Informacije

Spletna stran Lolita Eipprova

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!