Drago srce, žal mi je, ker nisem dobro skrbel zate

Zadnjič posodobljeno: :

Oprosti, ker se te večkrat prizadel in pozabil nate. Rad te imam.

Žal mi je, ker te nisem dovolj ljubil. Žal mi je, ker sem te vedno spravljal skozi pekel in pričakoval, da boš srečno in mirno. Žal mi je, ker sem ti obljubil, da te nikoli več ne bom ranil, vendar sem pojedel svojo besedo. Žal mi je, da ne skrbim zate tako, kakor bi moral.

Žal mi je, ker sem bil nepremišljen. Ker te ne ustavim, ko vem, da boš padlo v zapleteno situacijo. Ne opozarjam te, ko jasno vidim rdeče signale. Ne povem ti vedno resnice. Žal mi je, če te včasih nahranim z lažmi, ki jih želiš slišati.

Žal mi je, ker se nisem dovolj naučil na napakah. Žal mi je, ker te vedno znova izpostavljam eni in isti situaciji. Žal mi je, ker sem te izčrpal in zahteval, da narediš več, kakor lahko. Oprosti, ker sem te napolnil z bolečino in žalostjo, namesto z ljubeznijo in veseljem. Še vedno se učim lekcij in žal mi je, ker moraš vse to preživljati in se prebijati skozi bolečine z menoj.

Žal mi je, ker te včasih prosim, da se sprijazniš z veliko manj od tistega, kar si resnično želiš. Veliko manj od tistega, kar si zaslužiš, in veliko manj od tistega, kar resnično ljubiš. Žal mi je, ker sem ti dal le koščke in delčke ljubezni. Žal mi je, ker sem te postavil v položaj, ko ne moreš resnično dati vsega od sebe. Žal mi je za vso polovično ljubezen, ki si jo prejelo.

Drago srce, žal mi je, ker se nisem dovolj naučil na napakah.

Žal mi je, ker nisem bil iskren s teboj. Žal mi je, ker te nisem varoval ali te vodil tako, kot bi moral. Žal mi je, ker ti nisem dal popolnega sveta, v katerem bi srečno živelo. Žal mi je, da si moralo vse to prenašati z menoj, vendar si še vedno tu. Še vedno verjameš vame. Še vedno me poslušaš. Še vedno mi zaupaš. Še vedno me slepo spremljaš. In za to ti dolgujem ves svet.

Obljubim ti, da boš od sedaj vedno na prvem mestu. V meni boš imelo poseben prostor, tam bo vse, kar si si resnično zaželelo in še več. Ne bo manjkalo ljubezni, ki si si jo vedno želelo. Oddolžil se ti bom za vsak majhen rez in vsako majhno razpoko, ki sem ti jo povzročil. Obljubim, da bo to vrsta ljubezni, ki te bo pozdravila. Takšna ljubezen, ki premaga vse. Ob kateri boš čutilo, da še nikoli nisi bilo ranjeno ali zlomljeno.

Obljubim ti, da te naslednjič ne bom tako hitro oddal. Bilo si potrpežljivo. Bilo si prijazno. Močno. Z menoj si trpelo bolj kakor kdorkoli in še vedno verjameš vame. In zaradi tega te ne bom več razočaral.

Zaslužiš si ves svet. Naučil sem se lekcije. Obljubim ti, da ko se naslednjič peljem s teboj na novo potovanje, greva domov. V dom, ki si ga iskalo. Tja, kjer je oživiš vse utripe, ki so umrli v tebi. Tja, kjer zapolniš vso praznino, ki te obdaja.

Zaupaj mi, da tokrat mislim resno. To je najmanj, kar ti lahko dam. Z menoj si preživelo že dovolj bolečih in stresnih dni in zdaj je čas, da sva eden drugemu največja ljubezen. Rad te imam.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
12 stvari, ki jih razumejo samo sestre ali bratje