6 razlogov, zakaj je vedno slaba ideja, da spiš z bivšim partnerjem

"Večina tega, kar misliš, da veš o meni, so nič drugega kot spomini." - Haruki Murakam

Pusti preteklost v preteklosti, razen če so čustva obojestranska.

Zakaj ni dobro, da se ponovno zapletete z bivšim partnerjem?

1. Vključila se bodo čustva

Morda si rečete, da je to le enkratno. Da je to povsem fizična stvar. Ali da iz tega ne bo nastalo nič resnega. Res? To je nekdo, s katerim ste nekoč bili. Imata zgodovino. Ali se boste ranili vi ali pa boste prizadeli njega. Nekdo bo iz tega prišel z zlomljenim srcem, zato je bolje, da držite z njim distanco.

2. Sami si lahko ustvarite boljši orgazem

Ali se res želite povezati z njim, ko obstaja velika verjetnost, da bo na koncu le on dosegel orgazem, vi pa se boste počutili neizpolnjeno? Najbrž veste, kako zadovoljiti sami sebe veliko bolj, kakor pa vaš nekdanji partner. Veste, kje se se želite dotakniti. Veste, kaj vas vzburja. Ne potrebujete ga.

3. Uničili si boste proces prebolevanja

Verjetno ni bilo enostavno preboleti te osebe. Morda je še niste preboleli. Kakorkoli, spanje z njo vam bo uničilo napredek. Morda se zdaj učite, kako živeti brez nje, toda, če greste z njo v posteljo, se boste spomnili vseh razlogov, zakaj ste jo imeli radi. Pogrešali jo boste. Želeli si boste, da bi bila spet skupaj. Če ste jo morda preboleli in se vam zdi, da s tem ni nič narobe, to ni res. Odprli si boste že zaceljene rane in si zakomplicirali življenje.

Uničili si boste proces prebolevanja.

4. Zaslužite si, da greste naprej

Vsaka sekunda, ki jo porabite za bivšega partnerja, je sekunda, ki jo lahko porabite za nekoga drugega. Lahko bi bili nekje, kjerkoli in iskali svojo ljubezen življenja. Lahko bi se spogledovali s simpatičnimi neznanci. Morda bi razvijali globoko trdno razmerje z nekom, ki vas ne bo prizadel. Konec je. Osredotočite se na to, da bo odnos z nekom drugim uspešnejši. Nehajte živeti v preteklosti in raziščite svojo prihodnost.

5. Uniči vam možnost, da ostaneta prijatelja

Bila sta par. Potem sta morda bila prijatelja. In zdaj spita skupaj. To resnično briše vse meje. Vaše prijateljstvo se spremeni v nekaj več. Jasno je, da ste imeli močno povezavo s to osebo, zato se morate odločiti, kaj želite od nje. Ali si želite, da bi bila spet skupaj? Ali pa se želite od nje odmakniti?

6. Obstajajo še drugi moški

Obstajajo druga srca. Druga telesa. Ne bežite v preteklost, ker vam je tam udobno. Vaš bivši partner ni edina oseba, ki vas privlači. Ni edina oseba, ki vas lahko ljubi. Obstaja veliko drugih ljudi, ki bi bili radi z vami, vendar jim morate dati priložnost. In prvi korak je, da se poslovite od bivših ljudi.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nekega dne te bo nekdo ljubil tako, kot si zaslužiš, da si ljubljena!