Ponovno rojstvo legende: športni Volvo P1800 by Cyan Racing

Legendarni Volvo P1800, ki je luč sveta ugleda v 60. letih prejšnjega stoletja, se je ponovno rodil. Za to so poskrbeli pri podjetju Cyan Racing, kjer so športno ikono preoblikovali za sodobnost. Rezultat je osupljiv!

Pri Cyan Racing so se odločili, da obnovijo model iz leta 1964. Pri tem so si poskušali predstavljali, kakšen bi bil ta legendarni športni avtomobil danes, če bi pri Volvu nadaljevali z njegovo izdelavo. In izbrali so avtentičnost – dizajn in vozno izkušnjo šestdesetih. To pomeni, da v avtomobilu ne bomo našli raznih pomagal, kot so nadzor stabilnosti, ABS ali ojačevalnik zavornega učinka, namesto tega pa bomo dobili lahkotno analogno vožnjo.

Volvo P1800 by Cyan Racing

Strokovna ekipa, ki že ima izkušnje s področja oblikovanja motorjev, šasije in letal, je tako avtomobil preoblikovala za širše ceste, mu dala večja kolesa in prilagodila okna. Novo ohišje je narejeno iz ojačanega jekla in iz karbonskih vlaken, kar zagotovo pripomore k temu, da novi klasik tehta 990 kilogramov. Dizajn zaključuje energična modra barva, ki poudarja novo življenje klasika.

Volvo P1800 by Cyan Racing

Pod pokrovom najdemo 2-litrski štirivaljnik s turbopolnilnikom, ki proizvede 420 konjskih moči in 455 Nm navora. Petstopenjski menjalnik Holinger zagotavlja vozno izkušnjo šestdesetih, hkrati pa ponuja večjo zmogljivost in natančnost. Največja sprememba je popolnoma nastavljivo sprednje in zadnje vzmetenje, ki športnega lepotca pripelje v sodobnost.

Dodatne Informacije

cyanracing.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Mercedes-Benz razred S: nazaj v prihodnost