Napovednik: Ammonite (2020), zgodba o upanju in moči dotika

Pred kratkim je izšel filmski napovednik za dolgo pričakovani film Ammonite (2020), v katerem glavni vlogi pripadata Kate Winslet in Saoirse Ronan. Mnogi film že vidijo v tekmi za oskarja.

Zgodba romantične drame nas popelje v 1840-ta v Veliki Britaniji, glavna junakinja filma je paleontologinja Mary Anning (Kate Winslet). Čeprav je zaslužna za števila geološka odkritja, zdaj živi mirno življenje, zbira manjše fosile, ki jih prodaja turistom in tako nekaj malega zasluži zase in za svojo bolno mamo. A njeno življenje se obrne na glavo, ko jo obišče bogat turist in jo prosi, da poskrbi za njegovo ženo Charlotte (Saoirse Ronan), ki trpi za “melanholijo”. Čeprav se dekleti sprva zaradi razlik v značaju in družbenem statusu ne razumeta, Mary in Charlotte sčasoma začneta tkati prav poseben odnos in se zaljubita.

Ammonite (2020)

Ammonite je režiral Francis Lee, v filmu pa poleg Winsletove in Ronanove igrajo še Gemma Jones, Fiona Shaw, James McArdle in Alec Secareanu. Film naj bi najprej predvajali na filmskem festivalu v Cannesu, ki pa je bil zaradi pandemije odpovedan. Premiera filma naj bi bila tako septembra na filmskem festivalu v Torontu, v kinu pa ga pričakujemo 13. novembra.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Oskarji 2021: kateri filmi bi zmagali, če bi glasovalo občinstvo?