Dronestagram: najboljše fotografije leta 2018, posnete z droni

Puščava Al Qudra

Pred kratkim se je zaključilo že 5. letno tekmovanje Dronestagram, v katerem se med sabo merijo fotografi z vseh koncev sveta, ki pri svojem delu uporabljajo drone.

Fotografije so posnete iz ptičje perspektive, ki ljudem ponuja povsem drugačen pogled na svet. Tekmovanje sicer poteka na spletni strani Dronestagram.

6 sodnikov, ki je ocenjevalo posnetke, je bilo postavljenih pred težko nalogo. Med več tisočimi mojstrovinami, ki so jih uvrstili v različne kategorije, kot so denimo urbano, narava in ljudje, so namreč morali izbrati peščico najboljših.

Prvo nagrado si je tokrat prislužil uporabnik Zekedrone. Ta je navdušil s fotografijo, ki jo je poimenoval “Hungry Hippos” oziroma “Lačni povodni konji” in prikazuje skupino kopajočih se povodnih konjev.

Če želite s svojimi fotografijami, posnetimi v letu 2019, sodelovati v naslednjem natečaju, je čas, da si priskrbite svoj prvi dron. Sprva se boste morali naučiti, kako ga upravljati, nato pa se lahko preizkusite v fotografskih vodah. Ob tem se ne pozabite pozanimati o tem, na katerih območjih ga lahko uporabljate.

Kdo ve – morda se bo v izboru najlepših fotografij, posnetih z droni, kmalu znašla tudi vaša umetnina. Do takrat pa vam preostane le, da občudujete posnetke, ki so zaznamovali preteklo leto.

Galerija – Dronestagram: najboljše fotografije leta 2018, posnete z droni

Dodatne Informacije

Več informacij:
dronestagr.am

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!