Dronestagram: najboljše fotografije leta 2018, posnete z droni

Puščava Al Qudra

Pred kratkim se je zaključilo že 5. letno tekmovanje Dronestagram, v katerem se med sabo merijo fotografi z vseh koncev sveta, ki pri svojem delu uporabljajo drone.

Fotografije so posnete iz ptičje perspektive, ki ljudem ponuja povsem drugačen pogled na svet. Tekmovanje sicer poteka na spletni strani Dronestagram.

6 sodnikov, ki je ocenjevalo posnetke, je bilo postavljenih pred težko nalogo. Med več tisočimi mojstrovinami, ki so jih uvrstili v različne kategorije, kot so denimo urbano, narava in ljudje, so namreč morali izbrati peščico najboljših.

Prvo nagrado si je tokrat prislužil uporabnik Zekedrone. Ta je navdušil s fotografijo, ki jo je poimenoval “Hungry Hippos” oziroma “Lačni povodni konji” in prikazuje skupino kopajočih se povodnih konjev.

Če želite s svojimi fotografijami, posnetimi v letu 2019, sodelovati v naslednjem natečaju, je čas, da si priskrbite svoj prvi dron. Sprva se boste morali naučiti, kako ga upravljati, nato pa se lahko preizkusite v fotografskih vodah. Ob tem se ne pozabite pozanimati o tem, na katerih območjih ga lahko uporabljate.

Kdo ve – morda se bo v izboru najlepših fotografij, posnetih z droni, kmalu znašla tudi vaša umetnina. Do takrat pa vam preostane le, da občudujete posnetke, ki so zaznamovali preteklo leto.

Galerija – Dronestagram: najboljše fotografije leta 2018, posnete z droni

Dodatne Informacije

Več informacij:
dronestagr.am

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 stvari, za katere se ne bom več opravičeval!