Električni trike AKO: za vsakodnevno mestno vožnjo

Na novo izumljeni električni trike podjetja AKO je sinomin za vsakodnevno mestno vožnjo!

Litvanski startup AKO je pravkar pričel z razvojem drugega prototipa električnega trika, s katerim želi vstopiti med vozila evropskega standarda L5e (vozila s tremi simetrično razporejenimi kolesi, opremljena z motorjem s prostornino cilindra več kot 50 kubičnih centimetrov, če gre za tip motorja z notranjim zgorevanjem, in/ali z največjo hitrostjo 45 km/h).

Električni trike AKO
Električni trike AKO

AKO, ki so ga razvijali 5 let, cilja na doseg dobrih 280 kilometrov, prav tako pa uvaja popolnoma novo vrsto manevriranja, saj se lahko stabilno in varno pod 30-stopinjskim kotom nagiba v ovinkih. S tem daje vozniku nekaj dih jemajočega in izredno zabavnega, hkrati pa zagotavlja vse bistvene lastnost vozila za vsakodnevno mestno vožnjo!

Električni trike AKO se stabilno in varno nagiba v ovinkih.
Električni trike AKO se stabilno in varno nagiba v ovinkih.

V končni različici bo prostor za voznika in sopotnika. Baterija z močjo 26 kWh bo poganjala motor s 140 kW, teoretično pa bo lahko električni trike AKO pospešil do 68 km/h – čeprav pričakujemo, da bo elektronsko omejen na nekoliko nižjo hitrost. AKO načrtuje, da bodo že letos jeseni začeli s kampanjo množičnega sofinanciranja, proizvodnja pa naj bi se začela naslednje leto.

Tukaj si lahko pogledate, kakšna je vožnja z električnim trikom AKO! V glavni vlogi je protip “zero”.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonska do leta 2035 brez vozil na fosilni pogon