fbpx

Električno kolo, ki je vredno imena Hummer

GMC Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike

GMC Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike; Foto: reconpowerbikes.com

Novi električni GMC Hummer EV je velik in nabit z moderno tehnologijo, da bi mu lahko rekli kar super terenec. Pri GMC-ju so si zaželeli še električno kolo, ki bi bilo vredno imena Hummer EV in se povezali s podjetjem Recon Power Bikes. Nastalo je nadvse impresivno električno kolo GMC Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike, ki ima pogon na obe kolesi.

Sam koncept kolesa ali motornega kolesa, ki bi imelo pogon na obe kolesi ni nov, žal pa v praksi razen nekaj konceptov ideja ni zaživela. A kolikor je nenavaden električni Hummer EV, prav toliko je nenavadno električno kolo z imenom GMC Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike. Električno kolo se lahko pohvali z robustnim okvirjem in debelimi terenskimi pnevmatikami.

Poganjata ga dva elektromotorja Bafang, skupno pa ima kolo kar 2.400 vatov moči. Vsak izmed elektromotorjev ima ʺdelavnoʺ moč pri 750 vatih, ʺnajmočnejšoʺ pa pri 1.200 vatih. Kljub vsej moči, ki jo ponuja električno kolo Hummer EV, je zaradi zakonskih restrikcij hitrost kolesa omejena na 45 km/h, v primeru Slovenija, pa je to na vsega 25 km/h. Odstranljiva baterija ima kapaciteto 1 kWh.

GMC Hummer EV All-Wheel-Drive e-Bike; Foto: reconpowerbikes.com

Kolo Hummer EV ima na voljo več voznih programov, pri katerih je odvisno, katero kolo, ali obe, bo zadolženo za pogon. Za varno zaustavitev skrbijo štiri batne hidravlične zavore, za več udobja pa debele pnevmatike in prednje vzmetenje. Kolo bo kmalu na voljo za naročilo, tudi preko spleta, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 4.000 evrov.

Dodatne Informacije

gmc.com
reconpowerbikes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!