fbpx

5 skrivnosti, ki jih pred vami skrivajo spletni portali za rezervacijo letov in nastanitev

Foto: envato

Razkrivamo vam peterico skrivnosti, kako ob naslednjih počitnicah porabiti manj denarja.

Začnite zgodaj (vendar ne prezgodaj)

Cene se lahko dvignejo kot bi mignil, zato je najbolje, da svoje potovanje načrtujete vnaprej. A ne bodite preveč zagreti. Spletna stran CheapAir.com priporoča rezervacijo letalskih letov v povprečju 47 dni pred odhodom, če želite najti kar najboljšo ceno.

Pogosto preverjajte cene vozovnic

Postanite redni obiskovalec svojih priljubljenih spletnih mest za rezervacije potovanj, tako boste imeli več možnosti za dobre cene. Na platformi CheapAir.com so razkrili, da imajo letalske družbe običajno od 10 do 15 različnih cenovnih točk za vsak let, zato lahko njihove cene zanihajo že v nekaj urah.

Foto: Unsplash/Yousef Alfuhigi

Ne mislite, da ste prepozni

Tudi če zamujate z nakupom letalskih kart ali rezervacijo nastanitve, naj vas ne bo strah pobrskati po spletu. Včasih letalske družbe znižajo ceno neprodanih sedežev, z namenom, da napolnijo letalo. Običajno lahko najboljše kupčije najdete v nočnih letih ali letih z manj ugodnimi urami.

Premišljeno zapravljajte denar

Čeprav je lepo občasno prihraniti nekaj evrov, je smiselno pretehtati, ali je v resnici vredno. Če boste na letalski karti prihranili 10 ali 20 evrov, zato pa boste morali osem ur kampirati na letališču, je morda bolj smiselno vzeti dražjo karto.

Foto: Unsplash/Marissa Grootes

Redno čistite svoje piškotke

Spletna mesta za rezervacije potovanj so bolj zahrbtna, kot si mislite. Če ste že obiskali potovalno spletno mesto, brskali po njihovih cenah in nato stran zapustili, pazite! To spletno mesto si vas lahko zapomni in ko se vrnete, temu primerno dvigne cene. Ko vidite napihnjene cene, boste morda zaskrbljeni in zato boste takoj takrat začutili potrebo po rezervaciji. Namesto tega se lahko prikrito izognete sledilnim spletnim mestom tako, da zbrišete piškotke na računalniku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!