fbpx

Emona: mesto v imperiju – rimska prababica na ogled le še dva meseca

V ljubljanskem Mestnem muzeju imamo le še dva meseca možnost, da spoznamo, kako je na mestu današnje prestolnice potekalo življenje 2000 let nazaj. Razstava Emona: mesto v imperiju je na ogled le še do 31. maja.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
MGML - Mestni muzej Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Ni podatka

Razstava o Emoni nas popelje kar 2000 let nazaj, v življenje staroselcev in vojakov, ki so zaslužni za izgradnjo takrat monumentalnega mesta, ki se je ponašalo z večnadstropnimi stavbami, notranjimi vrtovi, tlakovanimi cestami in ulicami, javnimi termami, stranišči in šestmetrskim obrambnim zidom z jarkom, ki je mesto varoval kar 500 let. Tekom aprila se nam zato ponujajo še zadnje izjemne priložnosti, da nas časovni stroj ponese v preteklost.

PREBERITE ŠE: Razstava Naši heroji v Mariboru

V nedeljo 12. aprila ob 11. uri bo po razstavi vodila soavtorica dr. Irena Žmuc, ki bo obiskovalcem zaupala vse podrobnosti o o grških junakih Argonavtih, ki naj bi po legendi zgradili Emono. Če bi radi vodstvo po razstavi izkusili tudi na drugačen način, bo v četrtek 16. aprila ob 17. uri organizirano veččutno doživljajsko popotovanje po razstavi, ko o Emoni ne bomo le poslušali, temveč jo bomo tudi vohali, okušali, otipali in začutili tudi na malo bolj neklasične načine. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci in družine, saj se bo v soboto 11. aprila v drugem nadstropju muzeja odprla emonska eksperimentalna soba, kamor so še posebej vabljeni otroci med četrtim in enajstim letom starosti, da se preizkusijo v vlogi arheologov. Če pa nas zanima delo pravih arheologov, nam bo v torek 21. aprila ob 18. uri na brezplačnem predavanju muzejski arheolog Martin Horvat povedal vse o rezultatih raziskovanj na Kongresnem trgu, ki so se zaključila leta 2011.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.mgml.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!