fbpx

Bistra

med mostišČarji in kartuzijanci z vrhnike na verd ni daleč, niti ne na prej do bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. danes ima v delu kompleksa prostore tehniški muzej slovenije z znamenitimi titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. tu je ...

Basic information
Address
Bistra

Bistra
Connection
Schedule
od torka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure (januar, februar) ali od 10. do 19. ure (ostali meseci), ob ponedeljkih zaprto
Contact
(01) 750 57 42

MED MOSTIŠČARJI IN KARTUZIJANCI

Z Vrhnike na Verd ni daleč, niti ne na prej do Bistre, kjer je bil nekoč samostan, pozneje predelan v graščino. Danes ima v delu kompleksa prostore Tehniški muzej Slovenije z znamenitimi Titovimi avtomobili, zraven pa stoji stavba, kjer je bila nekoč kartuzija. Tu je obnovljena in na novo odprta Gostilna Bistra. Skozi notranjo opremo dihajo stoletja in prostor navdajajo z občutkom prijetne domačnosti. Strežejo različne jedi od testenin in zrezkov, jedi z žara, do rib in zelenjavnih jedi. Posebno mesto imajo divjačinske specialitete in žrebičkovi stejki, k čemur se odlično poda jurčkova omaka in slastni sirovi štruklji. Za poobedek se prileže sezonska kostanjeva torta in morda kozarček mošta. Vendar pa se tista prava poslastica obeta že v kratkem. Kulinarični mojster Matjaž Podberšek namreč pripravlja ponudbo jedi, s kakršnimi so se nekoč prehranjevali ljubljanski mostiščarji in pozneje bistriški menihi. Mostiščarska kuhinja je osredotočena predvsem na divjačino, raznovrstne okusne gobe, kartuzijanska pa na jedi iz peči, zlasti sladkovodne ribe in veliko zelenjave. Gostilna Bistra organizira tudi poroke in pojedine za večje zaključene družbe. Ob nedeljah je priporočljiva rezervacija.

Previous
La Cantina

With you since 2004

From 2004 we research urban trends and inform our community of followers daily about the latest in lifestyle, travel, style and products that inspire with passion. From 2023, we offer content in major global languages.