With a touch of the Orient, for a good kebab, it's worth going to Kamnik, to the Duna Imbiss Kebab restaurant. You drive along the ring road towards Štajerska and turn left at the Petrol gas station, then take a slight bend and you're there. Kebab is a Turkish dish, in fact, it was supposedly invented by German Turks. It is prepared from three ...
Perovo 26
Stone
S PRIDIHOM ORIENTA Za dober kebab se velja odpraviti v Kamnik, v lokal Duna Imbiss Kebab. Peljete se po obvoznici v smeri proti Štajerski in pri Petrolovi bencinski črpalki zavijete levo, potem malo v ovinek in ste tam. Kebab je turška jed, pravzaprav so si ga menda izmislili nemški Turki. Pripravljen je iz treh vrst mesa, teletine, govedine in jagnjetine, ki se, sestavljeno v nekakšno kepo, počasi peče kar pred očmi gostov. Meso se reže sproti po plasteh in na majhne koščke, streže pa se v lepinji in z dodano omako in zelenjavo. Namesto lepinje lahko poskusite palačinke, v tem primeru morate naročiti jufka kebab. Če zaide k Duni kakšen vegetarijanec, dobro poskrbijo tudi zanj in v vegi kebabu namesto mesa postrežejo ocvrti sir. V Duno, ki je menda prva v Sloveniji stregla kebab, zahajajo večinoma domačini, vendar si turške specialitete pogosto zaželijo tudi gurmani od drugod. Nekateri se v Kamnik pripeljejo samo zaradi dobro odmerjene količine okusnega mesa. Sicer pa najdemo Duno Kebab tudi v središču Ljubljane, na Nazorjevi cesti, kjer poleg vseh omenjenih dobrot pripravljajo tudi slastne vegi falafele, to je polpete iz čičerike v lepinji.