fbpx

Inn at the chestnut tree

When the cable cars stop at Mariborsko Pohorje in the late afternoon, our stomachs are already "rumbling". This is a sign that we need to quickly put our skis in the car and head to the Pri kostanje inn, which is only a two-minute drive from the Pohora cable car. We won't miss the big chestnut along the main road, but in front of it will be...

Basic information
Address
Inn at the chestnut tree
Streliška 30
Maribor
Schedule
odprto od torka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in ponedeljki zaprto
Contact
(02) 420 01 30

Kadar se na Mariborskem Pohorju pozno popoldne ustavijo žičnice, nam v želodčkih že pošteno “kruli”. To je znak, da moramo hitro pospraviti smuči v avto in se napotiti v gostilno Pri kostanju, ki leži le dve minuti vožnje od pohorske vzpenjače. Ob glavni cesti ne bomo zgrešili velikega kostanja, pred njim pa bo parkiranih veliko avtomobilov. Gostilna Pri kostanju nam ponuja poleg prisrčnega ambienta in prijaznega osebja velik izbor pristne domače hrane. Družinska gostilna nam ponuja vse od paniranega in ocvrtega piščanca, do slastne telečje pečenke s praženim krompirjem. Goveja juha nam je na izbiro s fritati, rezanci ali jetrnimi cmočki. Poskusiti velja telečjo in piščančjo obaro, ki je tak – šna kot v starih časih: slastna, domača. Najmlajši se bodo razveselili ogromnih dunajskih puran – jih in svinjskih zrezkov. V zimskem času se nam bo kot nalašč prilegla pečenica z zeljem in kruhovimi cmoki. Kuhana govedina z jabolčnim in smetanovim hrenom, ki je še posebej značilna za gostilno, nam bo prav tako zadišala kot krvavice z repo in zeljem. Iz kuhinje bo zavel vonj po slastnih gibanicah in borovničevem zavitku, ki bodo pripomogli, da bomo na koncu le s težavo vstali od mize. V jesenskih mesecih velja poskusiti nepogrešljivo kostanjevo torto. Ljubitelji solat se bodo razveselili zelenjave z domačega vrta, ki je vedno sveža in vselej okus – no pripravljena. V hišni vinski kleti nam ponujajo možnost degustacije vin in hrane, Pri kostanju pa lahko tudi prenočimo v eni izmed treh sob. Razumljivo, da je gostilna s tradicijo znana in priljubljena tako med domačini kot pri turistih, zato se lahko razveselimo že naslednjega obiska, morda spomladi, kjer bomo lahko kosili na letnem vrtu v senci starega kostanja.

Previous
Pr'Maticku

With you since 2004

From 2004 we research urban trends and inform our community of followers daily about the latest in lifestyle, travel, style and products that inspire with passion. From 2023, we offer content in major global languages.