fbpx

Hotel Kendov dvorec

Spodnja Idrija skriva enega najlepših slovenskih hotelov, ki spada v prestižno hotelsko verigo Relais & Chateaux. Njene člane združuje in obvezuje predanost osnovni ideji, ki je vsebovana v petih "C": Courtoise, Charme, Charactere, Calme & Cuisine, ali, kot bi po naše rekli, v vljudnosti, šarmu, ...

Basic information
Address
Hotel Kendov dvorec
Na griču 2
Idrija
Connection
Schedule
od ponedeljka do petka od 12. do 22. ure, sobota od 12. do 18. ure, nedelje in prazniki zaprto.
Contact

Spodnja Idrija skriva enega najlepših slovenskih hotelov, ki spada v prestižno hotelsko verigo Relais & Chateaux. Njene člane združuje in obvezuje predanost osnovni ideji, ki je vsebovana v petih “C”: Courtoise, Charme, Charactere, Calme & Cuisine, ali, kot bi po naše rekli, v vljudnosti, šarmu, značaju, spokojnosti in vrhunski kuhinji. V restavraciji Kendovega dvorca so prenehali s predvidljivostjo francoske kulinarike in se odločili oživiti stare idrijske in pristne slovenske recepte, seveda v povsem novi preobleki, zato je Kendova kuhinja na eni strani izvirna, obenem pa tako zelo okusno preprosta. Franci Pivk, pred leti slovenski kuhar leta, vodi to idrijsko kulinarično preobrazbo, tako da so dobrote iz kuhinje rezultat skrbno izbranih sestavin ter ročnih spretnosti, ki so nujno potrebne za pravo idrijsko kuhinjo. Meniji povzemajo imena članov Kendove rodbine in se seveda prilagajajo sezoni. Vsakič bo iz kuhinje pridišalo po svežem kruhu, slani potici, ki bo prijala ob tradicionalnih “župah” iz zelja in druge zelenjave. Žlikrofi, bakalca, bati, “ajmoht” in še in še so na novo odkrite skrivnosti idrijske kuhinje, ki so jih že davno kuhale pridne idrijske gospodinje. Če vse skupaj povežemo še z vinsko ponudbo bližnje Vipavske doline, Brd, Krasa in Obale, dobimo enkratno doživetje v neverjetni idrijski pokrajini in hotelski izbranosti.

With you since 2004

From 2004 we research urban trends and inform our community of followers daily about the latest in lifestyle, travel, style and products that inspire with passion. From 2023, we offer content in major global languages.