Bled, cvet slovenskega turizma, ne ponuja le enkratnih razgledov in čudovitega jezera. Slovenski dobrojedci, tuji in domači turisti ter slovenski eminentneži se na Bledu oglasijo predvsem zaradi inovativne restavracije Topolino. Barve zaznamujejo Topolino ne le na stenah, ampak predvsem na krožnikih. Poudarek je na sezonski ...
Ljubljanska cesta 26
Pale
Bled, cvet slovenskega turizma, ne ponuja le enkratnih razgledov in čudovitega jezera. Slovenski dobrojedci, tuji in domači turisti ter slovenski eminentneži se na Bledu oglasijo predvsem zaradi inovativne restavracije Topolino. Barve zaznamujejo Topolino ne le na stenah, ampak predvsem na krožnikih. Poudarek je na sezonski ponudbi, tako da je najbolje, če se popolnoma prepustimo izboru, ki so ga pripravili za nas. Sestavine so vrhunske, preverjene in vedno sveže, porcije so ravno pravšnje, da nam ustvarjajo željo po novih kulinaričnih avanturah, vinska spremljava pa je kot ustvarjena za popoln užitek. Poskusimo njihove njoke, narejene iz špinače ali rdeče pese, prekrite z dimljeno kozjo skuto. Zeleni šparglji se ne bodo znašli na krožniku osamljeni, saj bodo počivali na špargljevem pireju. Morda nas bodo na začetku malce presenetile nenavadne kombinacije okusov, a takoj bomo ugotovili, da v Topolinu noben okus ni prepuščen naključju. Škampovi repki bodo na primer tvorili enkratno celoto na mladem fižolu z breskvami, kozice na pari bodo postrežene s korenčkovim pirejem, piko na i pa bo dala omaka iz karamele in balzamičnega kisa. Zgodba kulinarične perverzije se nadaljuje skozi celotno ponudbo, domišljija in premišljenost okusov pa se ne ustavita niti pri sladicah. Kaj je torej lepšega kot združiti lep izlet z vrhunsko slow food ponudbo, začinjeno z morsko noto in pridihom blejskega podeželja.