Epski BMW M8: mokre sanje avtomobilskih navdušencev

BMW M8
Zadnjič posodobljeno: :

Dobili smo prvega BMW M8! In resnično je prvi, saj serija 8, iz 90. let prejšnjega stoletja, nikoli ni nosila dodatne oznake M. In kaj nam prinaša najmočnejša osmica do zdaj? Naj vam namignemo, modeli so kar trije in eden je še posebej brutalen!

Pod pokrovom BMW M8 se skriva 4,4-litrski V 8-valjnik z dvojno turbino, ki smo srečali že pri BMW M5. Proizvede 600 (441 kW) konjskih moči in zavidljivih 750 njutonmetrov navora. Takšen motor najdemo v ‘standardni’ različici BMW M8, v kolikor pa vam to še ni dovolj, si lahko omislite brutalni M8 Competition. V tem primeru bo motor navit na 625 (460 kW) konjev in predstavlja izjemno hitrega “grand tourerja”. Tako je bilo tudi pri modelu M5, M8 pa prinaša bistveno razliko. Lahko si ga omislite tudi ‘zgoraj brez’. Neodvisno od modela, je BMW M8 na voljo s samodejnim 8-stopenjskim Steptronic menjalnikom in xDrive štirikolesnim pogonom, ki vas bo od 0 do 100 km/h pognal v le 3,3 sekundah. M8 Competition Coupé bo od te številke še za desetinko hitrejši, M8 Convertible pa za desetinko počasnejši.

Hitrost BMW M8 je elektronsko omejena na 250 km/h, če pa se odločite za M Drivers Package, pa se boste lahko pognali do 305 km/h. Omenjene zmogljivosti uvrščajo BMW M8 med elito GT avtomobilov. Po številkah je boljši od Aston Martina Vantage in ne zaostaja prav dosti za Ferrarijem 812 Superfast. Dizajn BMW M8 se ni drastično spremenil, je pa opazno agresivnejši. 20-palčna platišča so samoumevna, po želji pa lahko zunanjost obogatite s paketom M Carbon. BMW M8 se bo v živo predstavil že konec meseca, kar bo še dodatno razgrelo prihajajoče vroče poletne dni.

Galerija: BMW M8

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
BMW Motorrad Definition CE 04: prihodnost je tu