fbpx

Brez sape za pljučno hipertenzijo

Peti maj je svetovni dan pljučne hipertenzije in v ta namen društva po celem svetu prirejajo dogodke in ozaveščajo javnost o bolezni. Tudi Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije, ki je del Evropskega združenja za pljučno hipertenzijo organizira dogodek: Brez sape za pljučno hipertenzijo.

Información importante
¿Cuándo?
¿Donde?
Mostec, Ljubljana
Precio de la entrada
entrada libre

Letos bo dogodek potekal 1. maja od 10. ure dalje v obliki mini maratona (5 km) v Mostecu, z različnimi spremljevalnimi športnimi in družabnimi aktivnostmi (6-minutni test hoje, balinanje, namizni tenis, glasbena skupina Gino & band). Bolniki s pljučno hipertenzijo se zaradi svojega zdravstvenega stanja žal ne morejo ukvarjati z vsemi oblikami športnih aktivnostmi, zato želijo s prireditvijo opozoriti na svojo bolezen in pomen njenega zgodnjega prepoznavanja. Na športno srečanje vabijo vse, da s svojo udeležbo izrazijo podporo bolnikom in pomagajo pri ozaveščanju javnosti o bolezni!

Predviden program celotnega dogodka:

10.00 – zbor članov Društva za plučno hipertenzijo in drugih udeležencev
11.00 – 6-minutni test hoje
11.30 – glasbena skupina Gino & band
14.00 – kros
15.00 – pogostitev, odmor
16.00 – druženje ob športnih aktivnostih (balinanje in namizni tenis)

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.