fbpx

Brez sape za pljučno hipertenzijo

Peti maj je svetovni dan pljučne hipertenzije in v ta namen društva po celem svetu prirejajo dogodke in ozaveščajo javnost o bolezni. Tudi Društvo za pljučno hipertenzijo Slovenije, ki je del Evropskega združenja za pljučno hipertenzijo organizira dogodek: Brez sape za pljučno hipertenzijo.

Belangrijke gegevens
Wanneer?
Waar?
Mostec, Ljubljana
Toegangsprijs
gratis toegang

Letos bo dogodek potekal 1. maja od 10. ure dalje v obliki mini maratona (5 km) v Mostecu, z različnimi spremljevalnimi športnimi in družabnimi aktivnostmi (6-minutni test hoje, balinanje, namizni tenis, glasbena skupina Gino & band). Bolniki s pljučno hipertenzijo se zaradi svojega zdravstvenega stanja žal ne morejo ukvarjati z vsemi oblikami športnih aktivnostmi, zato želijo s prireditvijo opozoriti na svojo bolezen in pomen njenega zgodnjega prepoznavanja. Na športno srečanje vabijo vse, da s svojo udeležbo izrazijo podporo bolnikom in pomagajo pri ozaveščanju javnosti o bolezni!

Predviden program celotnega dogodka:

10.00 – zbor članov Društva za plučno hipertenzijo in drugih udeležencev
11.00 – 6-minutni test hoje
11.30 – glasbena skupina Gino & band
14.00 – kros
15.00 – pogostitev, odmor
16.00 – druženje ob športnih aktivnostih (balinanje in namizni tenis)

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.